Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

YURTDIŞI TURLARI

Anasayfa » Yurtdışı Turları » Kafkaslar & Orta Asya Turları » TRANS SİBİRYA EXPRESI ile EFSANE YOLCULUK
TRANS SİBİRYA EXPRESI ile EFSANE YOLCULUK

TRANS SİBİRYA EXPRESI ile EFSANE YOLCULUK

Ulan Bator(2) - Ulan Ude(1) – Baykal Gölü – Irkutsk – Krasnoyarsk – Novosibirsk(1) – Ekaterinburg(1) – Kazan(1) – Moskova(1)
Tarihler: 14 Ağustos 2024
Günler: 16 Gece 17 Gün
7599 €
BİLGİ İSTEYİN
  • 01.Gün |14.08.2024 |Çarşamba            İSTANBUL – ULAN BATOR

    İstanbul Havalimanı, Dış Hatlar Terminali, Türk Havayolları kontuarında saat 17.00’de buluşma. Check-in ve Pasaport işlemleri sonrası Türk Havayolları’nın TK236 sefer sayılı uçuşu ile saat 18.25’de Moğolistan’ın başkenti Ulan Bator’a hareket. Geceleme uçakta.

     

    02.Gün |15.08.2024 |Persembe               ULAN BATOR (GÖKTÜRK YAZITLARI-TONYUKUK ABİDESİ
    Yerel saat ile 07.50’de Ulan Bator’ a varış ardından yerel restaurant’a kahvaltı için transfer.Kahvaltı sonrası Ulan Bator şehir turumuza başlıyoruz. Sukhbatur Meydanı, Cengiz Han Meydanı ve çevresini gördükten sonra Ulusal Müze’yi ziyaret edeceğiz. Yerel restoranda alacağımız öğle yemeğinden sonra, Tonyukuk Abideleri’ni görmek üzere hareket ediyoruz. Ulan Bator’un güneyinde yaklaşık iki saat mesafedeki bu anıt Göktürk Kaya Yazıtları’nın en önemlilerinden biridir. Büyük Türk devlet adamı ve başkumandan Tonyukuk tarafından yazılan abideler UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’ndedir. Bu önemli tur sonrası Moğol yaşantısını birebir göreceğimiz ve yaşayacağımız Yurt Çadırlarının bulunduğu bölgeye gidiyoruz. Geceleme Moğol göçmenlerinin “Gercamp” adını verdiği yurt çadırlarında gerçekleştireceğiz. Akşam yemeğimizi de yine burada moğol kampımızda alacağız.    

     

    03.Gün |16.08.2024 |Cuma               ULAN BATOR   
    Kampta alacağımız kahvaltının ardından Moğolistan’ın ortalarında yer alan vadileri keşfetmek üzere hareket ediyoruz. Otobüs yolculuğumuz sırasında bölgenin en güzel kırsal manzaralarını ve uçsuz bucaksız Moğol steplerini görme imkanına sahip olacağız. Bugün Moğol yaşamının tarihçesi, yemekleri ve Moğol göçebelerinin günlük yaşamlarının sergilendiği bir etkinliğe katılacağız. Burada Moğol usulü alacağımız öğle yemeğimizin ardından Ulan Batordaki otelimize transfer. Yerel restoranda akşam yemeği sonrası geceleme otelimizde.

     

    04.Gün |17.08.2024 |Cumartesi        ULAN BATOR – TRANS SİBİRYA TRENİ   
    Otelde alacağımız kahvaltı sonrası otelden çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz ardından Ulan Bator tren garına  transfer. Trans Sibirya treninde kendimize ait vagonumuza yerleşiyoruz. Maceralı Trans Sibirya tren yolculuğumuz başlıyor. Akşam yemeği ve konaklama trenimizde.

     

    05.Gün |18.08.2024 |Pazar               MOĞOLİSTAN SINIR GEÇİŞİ - ULAN UDE
    Yolculuğumuz sırasında Moğolistan sınır geçişi yapılacaktır.(Sınırdaki yoğunluğa göre işlemler 2-3 saat sürebilmektedir.Bu sırada trenden inilmeyecektir.) Tam gün sürecek tren yolculuğumuz sırasında sabah, öğle ve akşam yemeğimizi trenin restoranında alacağız. Akşam saatlerinde Ulan Ude’ye varıyoruz ve otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

     

    06.Gün |19.08.2024 |Pazartesi           ULAN UDE- TRANS SİBİRYA TRENİ        
    Otelde alacağımız kahvaltı ve çıkış işlemleri sonrası  şehir turumuzabaşlıyoruz. Ulan Ude Moğol kökenli Buryatların yaşadığı Özerk Buryat Cumhuriyeti’nin başkentidir. Şehir merkezinde alacağımız kahvaltının ardından, şehir dışında bulunan ve Rusya’da Budizm’in merkezi kabul edilen Ivalginski Datsan Tapınağı’nı ziyaret edeceğiz. Klasik Budist tapınaklarından çok farklı olan kompleksi gezdikten sonra öğle yemeğimizi alıyor ve Ulan Ude şehir turumuza başlıyoruz. Sovyet Meydanı, Arbat Caddesi ve 42 tonluk ağırlığı ile Dünyanın en büyük Lenin Büstü göreceğimiz önemli yerler arasındadır. Gezilerimizin ardından buradaki otelimize transfer ve odalarımıza yerleşme. Akşam yemeğimizi yerel restoranda alacağız. Yemeğimiz ardından tren garına transfer oluyoruz.Geceleme trenimizde.


    07.Gün |20.08.2024 |Salı                      IRKUTSK       
    Kompartımanımızda alacağımız kahvaltının ardından, Rusya’nın Çin ve Moğolistan ile ticaretinde önemli bir yere sahip, renkli gece yaşamı nedeni ile “Sibirya’nın Paris’i” diye adlandırılan İrkutsk şehrine varıyoruz. Şehrin eski bölgesinde ahşaptan yapılmış evlerin bulunduğu sokakları gezecek, öğle yemeğimizi yerel restoranda alacağız. Daha sonra Dük Volkhonski’nin ahşap evinde klasik müzik dinletisine katılacağız. Konserin ardından, şehirden 60 km mesafede bulunan Baykal Gölü kıyısındaki Listviyanka Köyü’ne transfer ve burada bulunan otelimize yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

     

    08.Gün |21.08.2024 |Çarşamba            BAYKAL GÖLÜ- TRANS SİBİRYA TRENİ
    Otelde alacağımız kahvaltı ve çıkış işlemleri sonrası Baykal Gölü’nde yapacağımız tekne gezisi için hareket ediyoruz. Dünyanın en büyük tatlı su rezervine sahip olan Baykal Gölü, aynı zamanda dünyanın en derin gölüdür. Uzunluğu 640 km, genişliği 100 km’yi bulan gölün en derin yeri 1642 km’dir. Bu rekoru ile Baykal Gölü aynı zamanda yeryüzündeki toplam tatlı suyun %20’sine sahiptir. Soğuk sularının ısısı nadiren 8 derecenin üzerine çıkar. Baykal gölü flora ve fauna bakımından önemli bir zenginliğe sahiptir. Yapılan araştırmalara göre burada 1700 çeşit bitki ve binlerce hayvan türü yaşamaktadır. Bunların 1083 çeşidine dünyanın başka hiçbir yerinde rastlanmaz. Baykal Gölü 23 bin metreküp su barındırır. Gölün bazı kısımlarında su o kadar berraktır ki 40 metre aşağısındaki canlılar ve bitkiler rahatça görülebilir. Öğle yemeğimizi piknik şeklinde alacağız. Gezimizin bitiminde İkutsk’a geri dönüyor ve şehir merkezinde yerel restoranda akşam yemeğimizi alıyoruz. Ardından tren garına transfer. Geceleme trenimizde 

     

    09.Gün |22.08.2024 |Perşembe             KRASNOYARSK - TRANS SİBİRYA TRENİ
    Kompartımanımızda alacağımız kahvaltının ardından Krasnoyarsk şehrine varıyoruz. Krasnoyarsk, Sovyet döneminin kapalı şehirlerinden biriydi. Bu güzel şehir Yenisey Nehri’nin kıyısında yer alıyor. Yenisey Nehri, Kuzey Buz Denizi’ne dökülen en büyük nehirdir. Buradaki şehir turumuzun ardından öğle yemeğimizi alıyor ve tren garına transfer oluyoruz. Akşam yemeği ve geceleme trenimizde.

     

    10.Gün |23.08.2024 |Cuma                 NOVOSIBIRSK          
    Kompartımanımızda alacağımız kahvaltı sonrasında Sibirya’nın en büyük şehri ve başkenti Novosibirsk’e varıyoruz İlk durağımız Novosibirsk’in 30 km dışında bulunan akademi şehri Akademgorodok. Bütün bilim dallarının temsil edildiği ve “Bilimin Vatikanı” olarak adlandırılan Akademgorodok dünyanın tek bilim şehridir. Buradaki gezimize Guiness rekorlar kitabına dünyanın en bilimsel caddesi olarak girmiş olan Lavrentiev Caddesi ile başlayacağız. Daha sonra Arkeoloji ve Etnografi Enstitüsü’nde bulunan Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret ediyor ve Profesörler Evi’nde öğle yemeğimizi alıyoruz. Yemek sonrasında eski Transsibirya trenlerinin sergilendiği Açık Hava Tren Müzesini ziyaret edeceğiz. Buradaki gezilerimizin ardından Novosibirsk’e dönüyor ve otelimize yerleşiyoruz. Geceleme otelimizde.

     

    11.Gün |24.08.2024 |Cumartesi           NOVOSIBIRSK - TRANS SİBİRYA TRENİ           
    Otelde alacağımız kahvaltı ve çıkış işlemleri sonrası Novosibirsk’i keşfetmek üzere hareket ediyoruz. ve şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Göğe Yükseliş Katedrali, Kızıl Cadde, dünyanın en büyük opera binasının bulunduğu Lenin Meydanı, eski ahşap evlerin bulunduğu Gorki Caddesi, Rusya’nın coğrafi merkezi sayılan Aziz Nikolas Katedrali, Ob Nehri Rıhtımı ve renkli Sibirya Çiftlik Pazarı göreceğimiz yerler arasında. Akşam yemeğimizi yerel restoranda aldıktan sonra tren garına transfer oluyoruz. Geceleme trenimizde.

     

    12.Gün |25.08.2024 |Pazar                   EKATERINBURG     
    Kompartmanımızda alacağımız kahvaltı sonrası, Rusya’nın en önemli finans, endüstri ve kültür merkezlerinden biri olan Ekaterinburg şehrine varıyoruz. Buradaki otelimize yerleşiyor ve öğle yemeğimizin ardından şehir turu için hareket ediyoruz. Çar Petro tarafından 1723 yılında kurulan şehir konumu ve büyüklüğü nedeni ile Ural Bölgesi’nin başkenti kabul edilir. Burada yapacağımız şehir turumuz sırasında; 1918’de son Çar II. Nikolay ve ailesinin öldürüldüğü yerde yapılan “Kan üstündeki Katedral” Avrupa ve Asya sınır noktası, ülkenin ve şehrin önemli kutsal sembollerinden 7 Şapelli Ganina Yama göreceğimiz önemli yerler arasındadır. Akşam yemeğimizi şehir merkezinde yerel restoranda alacağız. Geceleme otelimizde.

     

    13.Gün |26.08.2024 |Pazartesi              EKATERINBURG - TRANS SİBİRYA TRENİ
    Otelde alacağımız kahvaltı ve otelden çıkış işlemleri sonrası Ekaterinburg turumuza devam ediyoruz. İlk olarak şehirde bulunan üniversiteye bağlı Jeoloji Müzesini ziyaret edecek ve burada Ural Dağları’nda bulunan değerli taşlara ile ilgili bilgiler alacağız. Urallar Dünyanın nadir ve sadece bu bölgeye özel taşların çıkartıldığı önemli bir bölgedir. Müze ziyaretimizin ardından şehrin dışında Berezovsky Kasabasında bulunan Rusya’nın ilk altınının çıkarıldığı maden ocaklarına gidiyoruz. Burada altın ve çıkarılışı ile ilgili bilgiler alacağız. Sonrasında ise keyifli bir deneyim sizleri bekliyor . Ustasından dinleyerek aldığımız bilgiler ile kendi altınımızı bulmaya çalışacağız. Bu unutulmaz tecrübenin ardından şehir merkezinde yerel restoranda akşam yemeğimizi alıyor ve tren garına transfer oluyoruz. Geceleme trenimizde.

     

    14.Gün |27.08.2024 |Salı                    KAZAN

    Kompartmanımızda alacağımız sabah kahvemiz sırasında trenimiz Tataristan’ın başkenti Kazan’a varıyor. Kahvaltı sonrası şehri keşfetmek üzere trenimizden ayrılıyoruz. Tarihi oldukça eskilere dayanan bu güzel şehirde; Tatar Camileri, Ortodoks katedralleri, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Kazan Kremlin’i, Kul Şerif Cami, Süyümbike Kulesi göreceğimiz önemli eserler arasında. Tatar mutfağının değişik lezzetlerini tadabileceğiniz öğle yemeğimiz sırasında yemek tarifleri ve yemeklerin yapılışını canlı olarak görme imkanına sahip olacağız. Yemeğimizin ardından Kazan’ın trafiğe kapalı ünlü caddesi Bauman’da alışveriş ve keşif için serbest zamanımız olacak… Daha sonra otelimize transfer odalara yerleşme. Akşam yemeği ve geceleme.                    

     

    15.Gün |28.08.2024|Çarşamba         KAZAN – Sviyajsk - TRANS SİBİRYA TRENİ           

    Otelde kahvaltı sonrası çıkış işlemlerinin ardından Sviyajsk Adası turumuz için hareket.(65 Km) Sviyazjsk, Tataristan'ın Zelenodolsk bölgesinde, Sviyaga ve Volga nehirlerinin birleştiği noktadaki adada bulunan bir ada kasabasıdır. Kasaba 1551 yılında inşa edildi ve Kazan'ın ele geçirilmesi sırasında Korkunç İvan birliklerinin ileri karakolu olarak hizmet etti. Bugün Sviyajsk, eski Rus mimarisine, Ortodoks kültürüne ve tarihine ait çok sayıda anıtın korunduğu Tataristan'ın ilginç turistik yerlerinden biridir.  Burası, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Tataristan Cumhuriyeti'nin tarihi ve mimari değeridir.  Yapacağımız tur sonrası Kazan’a dönüş ve yerel restoranda öğle yemeği. Daha sonra Tüm Dinler Katedrali ziyareti. Akşama doğru tren garına transfer. Vagonumuzdaki kompartımanlarımıza yerleştikten sonra trenin hareketi. Akşam yemeği trenimizin restoranında. Geceleme trenimizde.

     

    16.Gün |29.08.2024 |Perşembe                    MOSKOVA       
    Kompartmanımızda alacağımız kahvaltı sonrasında Moskova’ya varıyoruz.Varışımızı takiben şehir merkezine hareket ediyoruz.Şehir turumuz sırasında; Leningrad caddesi, Avrupa’nın en yüksek binalarından Triumph Palace, Tverskaya Caddesi, Parlamento Binası, Bolşoy Tiyatrosu, Lubyanka Meydanı, KGB Merkez Binası, Aziz Vasili Kilisesi, Kızıl Meydan, Gum Alışveriş Merkezi, Kurtarıcı İsa Kilisesi, Meclis Binası görülecek yerler arasındadır. Daha sonra otelimize transfer ve odalarımıza yerleşme, serbest zaman. Akşam yemeğimizi yerel restaurant’da alacağız. Geceleme otelimizde.

     

    17.Gün |30.08.2024 |Cuma               MOSKOVA - İSTANBUL         

    Otelde alacağımız kahvaltı ve otelden çıkış işlemleri sonrası, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Kremlin Sarayı ve altın kaplamalı kubbeleri ile meşhur katedralleri göreceğimiz turumuza başlıyoruz. Turumuzun bitiminde yerel restoranda öğle yemeğimizi alıyor ve ünlü şair Nazım Hikmet’in mezarını ziyaret ediyoruz.Turumuz sonrası Havalimanına transfer Check-in ve Pasaport işlemleri sonrası Türk Havayolları’nın TK416 sefer sayılı uçuşu ile saat 20.30’da İstanbul’a hareket. Yerel saat ile 23.45’te İstanbul’a varış, turumuzun sonu

  • fotoicon
    fotogaleri
  • Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Golden Bay Tour sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

    Golden Bay Tour, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Golden Bay Tour, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Golden Bay Tour sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

  • TUR ÜCRETİ: 

      Kompartıman Tipi

    Kişi Başı

      2 KİŞİLİK KOMPARTIMANDA Kişi başı

    7.599.-Euro

      1 KİŞİLİK KOMPARTIMAN

    10.599.-Euro

Misafir Yorumları

yorumlarSEVAL KARAMANLIOĞLU

MSC Cruize splendida ile Italya Franca ispanya fas portekiz turuna katilmistik kasim 2016 da,Golden bay turizm duzenledigi 09 temmuz 2017 Amerikan Holland line NORVEC tutuna katildik 15 gun muhtesemdi rehberimiz Serdar Guzelce 'nin katkilariyla tesekkurler.

Seval KARAMANLIOĞLU

yorumlarSEVİM ONUR

Güvenilir ,iyi personel, programları güzel ve aynen uyguluyorlar,programlarını değişik yerlere göre yapıyorlar, çok geziye katıldık, daha önce gitmediklere yere program yaparlarsa katılırız.

Sevim ONUR

yorumlarMEHMET MÜDERRİSOĞLU

15-23 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlediğiniz GÜNEY AFRİKA turuna ailece katıldık.  

Öncelikle daha yola çıkmadan firmanızdan gördüğümüz ilgi Betül hanım sayesinde yolculuğumuzun çok iyi geçeceğini gösteriyordu.  Kendisine özellikle teşekkürlerimizi iletmenizi rica ederim.

Rehberimiz Deniz Kılıç ise şimdiye kadar gittiğim yirmiden fazla seyahatimde en ilgili, en candan, en işini sevgi ve istekle yapan biri idi. Sizi onunla çalıştığınız için kutlarken onu da ayakta alkışlamak isterim.

Güney Afrika uzak bir yol, bilinmeyen bir yer olduğu halde hiç sıkılmadan, yaşım icabı yorucuda olsa fevkalade zevk alarak katıldık.  Kaldığımız ilk otel çok harika olmasa bile idare eder derecede idi.  Ancak Sun Cityde kaldığımız otel fevkalade idi.  Açıkçası keşke bir gece daha kalabilseydik demek isterim.

Tümüyle GOLDEN BAY TURİZM ailesine sonsuz teşekkürler ederim, tümüyle her şey muhteşemdi.

Bundan sonra yapacağınız gezileri ilk duymak ve özellikle Deniz Kılıç ın katılacaklarını mutlaka uyarmanızı dilerim, gitmediğimiz destinasyonlara ise katılmak isterim.

Her şeye teşekkürler eder, tüm çalışan ailenize sevgilerimi iletirim.
 
Mehmet MÜDERRİSOĞLU

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim