Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

GEMİ TURU ÖNCESİ BİLMENİZ GEREKENLER

SIKÇA SORULAN SORULAR 20 Temmuz 2020 Pazartesi

Gemi Turuna Çıkmak İçin En Uygun Zaman Nedir? 
Yılın 12 ayı gemiyle seyahat edebilirsiniz. Kış aylarında; Uzakdoğu, Güney Amerika ve Avustralya & Yeni Zelanda, ilkbahar ve yaz aylarında Akdeniz, Yunan Adaları, yaz aylarında Kuzey Avrupa (Baltıklar, Norveç Fiyortları) Alaska ve yılın genelinde ise Karayipler gemi ile gitmek için ideal destinasyonlardır. Ayrıca ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde transatlantik programlarını da tercih edebilirsiniz.         

Gemi Turları Fiyatlarına Neler Dahildir?       
Gemi firmaları genel olarak tam pansiyon konaklama tipinde hizmet vermektedirler. Sabah, öğle ve akşam yemeklerine ilave olarak açık büfe hizmeti veren restoranlardan ortalama günün 20 saati servis alabilirsiniz (5 çayı ve gece büfesi dahil). Ana yemek salonları ve açık büfeler ücretsiz olup gemilerde yer alan bazı temalı restoranlar ücrete tabidir ve rezervasyon gerektirmektedirler. 

Yemeklerde alınan ve genel kullanım alanlarında da servis edilen çay, kahve, sürahi su, ve ilave olarak kahvaltıda ortak kullanım alanlarından alınan portakal suyu ücretsizdir. Kapalı şişede servis edilen tüm içecekler ve aksi belirtilmedikçe tüm alkollü ve alkolsüz içecekler ekstra ücrete tabidir. Gemi içerisinde yer alan animasyonlar, kaptanın hoş geldiniz kokteyli ve sportif faaliyetler ücretiz olup bazı temalı gösteriler rezervasyon ve ücrete tabi olabilmektedir.

Gemilerin Uğradığı Limanlarda Nasıl Gezebilirim?
Gemiler genellikle sabah saatlerinde limana yanaşır ve akşamüstü bir sonraki limana gitmek üzere hareket ederler. Bu da sizlere bölgenin tadını çıkarabilmeniz için yeterli zamanı sağlar. Limana yanaştıktan sonra arzu ederseniz geminin ekstra ücretli olarak düzenlediği tur alternatiflerinden birisini seçerek yanaştığınız bölgeyi gezebilirsiniz. Ayrıca Türkçe rehberlik hizmeti içeren bir tura katılıp ekstra ücret karşılığında o destinasyonun gezilmesi gereken tüm noktalarını keşfedebilirsiniz.

Türkçe rehber eşliğinde düzenlenen turlar çoğunlukla gemi tarafından düzenlenen turlara göre daha uygun fiyatlıdır. Burada sizlere tavsiyemiz limanlarda düzenlenecek olan bu kara turlarına kontenjan sebebiyle önceden rezervasyon yaptırmanız olacaktır.

Personel Bahşişlerini Nasıl Öderim?   

Turlarda, yolcuların gemi personeline her seferinde ayrı ayrı bahşiş vermesindense, yalnızca bir defa toplu olarak servis ücreti alınmaktadır. Gemi firmasının belirlemiş olduğu rakamlarla vereceğiniz bu ücretler, gemi personelinin aylık gelirinin büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Gemi firmalarının büyük çoğunluğu gecelik ve kişi başı olarak bu rakamı oda hesabınıza yansıtır ve ödemenizi gemiden ayrılmadan önce nakit ya da kredi kartınız ile yapabilirsiniz.

Bazı gemi firmaları ise personel bahşişi ücretlerini seyahat öncesi rezervasyon esnasında tahsil etmektedir. Bu bilgi size satış danışmanınız tarafından verilecektir.

Gemilerde Özel Yemek Alternatifleri Var mıdır? (Ör. Tuzsuz, Glutensiz, Vejetaryen Alternatifler)
Gemi firmaları bu konuda en az sizler kadar hassastır ve misafirlerinin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilmek için tedariklidirler. Eğer tuzsuz yemek yiyorsanız, vejetaryenseniz, glutensiz beslenmeniz gerekiyorsa veya herhangi bir ürüne karşı alerjiniz varsa bunu seyahat öncesi satış danışmanınıza bildirmeniz halinde bu bilgiler gemi firması ile paylaşılacak olup seyahatiniz esnasında sizin için bu talebinize özel bir menü hazırlanarak servis edilecektir.

Restoranlarda Sabit Bir Oturma Düzeni ve Sabit Bir Yemek Saati Var mı?
Gemiler bu konuda misafirlerinin tatilde olduklarını düşünerek rahat etmeleri açısından birden fazla seçenek sunmaktadır. Restoranlar tüm yolcuları aynı anda ağırlayacak kapasitelerde olmadıklarından ve misafirlerine farklı saatlerde yemek yiyebilme alternatifi sunabilmeleri düşüncesiyle genel olarak alakart şeklinde hizmet veren ana restoranlarında 1. Oturum ve 2. Oturum şeklinde iki ayrı alternatif sunmaktadırlar. Bunlardan bir tanesini seçmeniz durumunda yemek saatiniz ve masanız sizin için seyahatiniz süresince rezerve edilecektir. Bu seçeneklere ilave olarak bazı gemi firmalarında ‘’Open Dining’’ olarak bilinen esnek bir oturma düzeni de mevcuttur. Bu seçeneği talep etmeniz durumunda restoran müdürleri sizi yemeğe geldiğiniz andaki müsaitliğe göre yönlendirecektir. Tabii bu düzende müsait masa ayarlanabilmesi için bir süre beklemeniz gerekebilir- ya da alternatif olarak gemilerde bulunan ve açık büfe olarak hizmet veren diğer restoranları da tercih edebilirsiniz.

Gemi Turları Gençler ve Çocuklu Aileler İçin Uygun mudur?

Gemi turları genel olarak ilerleyen yaşlarda tercih edilir algısı son yıllarda aşılmıştır. Gemi firmaları tarafından her yıl suya indirilen ileri teknolojiye sahip gemiler ve yenilenen gemilerin tamamına yakını, 7’den 70’e tüm yaş gruplarına hitap etmektedir. Yapılan son araştırmalar da gemi seyahatlerinin %32’sinin çocuklu aileler tarafından yapıldığını ortaya koymuştur. Profesyoneller tarafından düzenlenen, her yaş grubuna uygun çok çeşitli aktiviteler ile, herkes gemide hoşça vakit geçirebilir.

Gemi Turunda Canımız Sıkılır mı? Gemilerde Ne Gibi Aktiviteler Vardır?
Tur gemileri, son teknoloji ile donatılmış yüzen lüks otellere, tatil köylerine benzer. Yapılacak aktiviteleri belirten günlük bültenleri ve her akşam odanıza bırakılacak olan ertesi günün programını takip ederek, her yeni gün farklı yaş gruplarına hitap eden çok çeşitli aktivitelerin tadını çıkarabilirsiniz.

Günün erken saatlerinde fitness salonunu kullanarak sporunuzu yapabilir, yoga veya aerobik saatlerini takip ederek kendinizi zinde tutabilirsiniz. Öğle saatlerinde gemilerde yer alan açık ve kapalı havuzları, Wellness Centerları (Spa, Sauna, Masaj ve Güzellik Salonu) keşfedip rahatlayabilir, yemek ve resim kursları ile yeteneklerinizi keşfedebilir/geliştirebilir ya da tırmanma duvarı, rüzgar sörfü, su kaydırağı, çarpışan arabalar gibi birçok farklı alternatif etkinliği deneyimleyebilirsiniz.

Akşamüstü gemi içerisinde yer alan temalı ve manzaralı kafelerde içkinizi yudumlayabilir, akşam ise havuz kenarında açık hava sinemasının keyfini çıkarabilir, sonrasında da düzenlenecek olan çeşitli gösteriler, tiyatro oyunları, müzik yarışmaları ve DJ performansları ile gecenin geç saatlerine kadar eğlenebilirsiniz.

Not: Wellness Center, masaj, kuaför, rüzgar sörfü, tırmanma duvarı, çarpışan arabalar gibi birtakım aktiviteler ekstra ücrete tabi olabilmektedir. Aktivite öncesi kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Gemilerdeki Kabin Tipleri Nelerdir?
Gemilerde genel olarak 4 farklı kabin tipi bulunmaktadır. Bunlar iç kabin (penceresiz), dış kabin (lumboz cam veya panoramik cam olarak değişebilir fakat bu camlar açılamamaktadır), balkonlu kabin ve süit kabin olarak sıralanabilir. Bu kabin tiplerine ilave olarak bazı gemilerde görüş engeli olan kısıtlı görüş dış kabin ve süite kabinlere göre fiyatı ve büyüklüğü daha düşük olan  mini süit kabin gibi farklı seçenekler de bulunmaktadır.

Gemi Turu İçin Yanıma Ne Tür Kıyafetler Almalıyım?
Gemi turlarında katılacağınız parkura ve gideceğiniz destinasyondaki mevsime/havaya uygun, rahat kıyafetler almanızı tavsiye ederiz. Akşam yemeklerinde ana yemek salonlarında ve özel temalı restoranlarda misafirler genellikle şık kıyafetler tercih etmektedirler fakat ceket, kravat veya gece elbisesi gibi zorunluluklar yoktur. 1 haftalık ortalama bir seyahatte kaptanın hoş geldiniz ve veda kokteyli olarak 2 ayrı özel gece bulunmaktadır. Bu gecelerde de zorunluluk olmamakla birlikte, ceket ve gece elbisesi giymenizi tavsiye ederiz.

Gemilerde Hangi Diller Konuşulmaktadır?
Gemide kullanılan en yaygın dil yazılı ve anons şeklinde İngilizce olmakla birlikte, turlara birçok farklı ülkeden personelin katılımı olduğundan, farklı diller vasıtası ile de iletişim kurabilirsiniz. Bunlara ilave olarak katılan yolcuların çoğunluğuna göre İspanyolca, Almanca gibi dillerde de anonslar yapılabilmektedir.

Türkçe rehberlik hizmeti olan bir gemideyseniz Türkçe bültenleri takip edebilir, yapılırsa Türkçe anonsları duyabilirsiniz.

Gemilerde Nakit ya da Kredi Kartı Geçiyor mu? Oda Hesabımı Nasıl Kapatabilirim?
Gemi içerisindeki ekstra harcamalarınızı ve bahşişleri nakit olarak veya kredi kartınız ile yapabilirsiniz. Bunun için gemiye giriş yaptığınız gün resepsiyondan veya bazı gemilerde yer alan Kiosk’lardan yaptıracağınız kayıt ile gemi içerisindeki ekstra harcamalarınızı ödeyeceğiniz yöntemi seçebilirsiniz.

Gemi içerisinde yapılan harcamalarınız oda hesabınıza yansıtılacak olup seyahatinizin son gecesi odanıza bırakılacak döküm ile bu harcamaların detayını görebileceksiniz. Nakit ödeme yaptıysanız size fatura edilen rakamdan geri kalanı yine aynı şekilde size nakit olarak geri verilecek olup kredi kartı ibraz etmeniz durumunda ise sizden çekilecek rakamın onayı için imza talep edilebilecektir.

Gemide Sigara İçebilir miyim?
Gemi içerisinde balkonlu ve süit kabinler dahil tüm kabinlerde sigara içmek kesinlikle yasak olup aksi durumlarda para cezası ve gemiden indirme gibi cezai yaptırımlar bulunmaktadır ve bu kural istisnasız olarak herkese uygulanmaktadır. Bazı gemilerde sigara odası mevcuttur ve buralarda, casino’larda ve kül tablasının olduğu bazı açık alanlarda sigara içebilirsiniz.

Seyahat Belgelerim Ne Zaman Hazır Olur?
Gemi biletleriniz ortalama olarak seyahatinizden 1 hafta önce hazır olmaktadır.  Eğer paket tur satın aldıysanız uçak biletleri ve diğer belgelerinizle birlikte teslim edileceği için seyahatinize 3 gün kalaya kadar hazır olmaktadır.

Gemilerde Engelli Kabini Var mı?
Gemilerde engelli misafirlerimiz için uygun kabinler bulunmaktadır. Gerektiğinde ihtiyaç duyulan donanım ve hizmet sağlanabilmektedir.

Prizler Elektronik Aletler İçin Uygun mu?
Gemilerde 220/110 Volt için uygun prizler bulunmaktadır. Fakat yine de tedbir amaçlı olarak yanınızda priz dönüştürücü aparat götürmenizi tavsiye ederiz.

Gemide İnternet var mı ve Ücretli mi? Faks veya Yazıcı Bulabilir miyim?
Gemilerde internet hizmeti farklı paket seçenekleri ile ekstra ücret karşılığında bulunmaktadır. İsterseniz günlük veya haftalık ya da belirli bir limit dahilinde (örneğin 100mb) bu paketleri resepsiyondan açtırabilirsiniz. 

Geminiz hareket halindeyken kendi operatörünüz üzerinden internete bağlanmanız çok yüksek maliyetlidir. Bu yüzden geminin hazır internet paketlerini tercih etmenizi öneririz. Gemilerde ayrıca her türlü yazışma ve evrak işlerinizi takip edebilmeniz açısından bilgisayar, faks ve yazıcı hizmeti bulabilirsiniz.

Cep Telefonumu Gemide Kullanabilir miyim?
Yurt dışı dolaşımına açık olan cep telefonlarınızı gemi limana yanaştıktan sonra kullanmanızı tavsiye ederiz. Cep telefonlarınız gemi hareket ettikten kısa bir süre sonra otomatik olarak geminin uydu sistemine bağlanacak olup bu süre boyunca yurt dışı paketiniz devre dışı kalacaktır. Geminin uydu sistemi üzerinden görüşme yapmanız ise oldukça maliyetli olacaktır.

Gemi Turları Balayı Çiftleri İçin Uygun mudur?
Gemi turları içerdikleri birbirinden farklı aktiviteler ve zengin rotaları ile balayı çiftleri tarafından sıkça tercih edilmektedir. Ayrıca gemilerde balayı çiftleri için özel indirimler ve gemi içerisinde özel imkânlar bulunmaktadır.


Gemilerde Doktor Bulunuyor mu?
Gemilerde doktor ve hemşire bulunmaktadır.  Acil durumlarda tam teşekküllü olarak sağlık hizmeti sağlanabilmektedir.

Gemilerde Diyaliz Makinası Var mıdır?
Gemilerde diyaliz makinası bulunmamaktadır fakat bu hizmeti veren özel firmalardan belirli bir ücret karşılığında ihtiyacınıza uygun diyaliz makinası tedarik edilerek seyahatiniz boyunca size tahsis edilebilir.

Gemilerde Tekerlekli Sandalye Bulunuyor mu?
Gemilerde sınırlı sayıda tekerlekli sandalye bulunmaktadır ve bunun için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Eğer bu yönde bir ihtiyacınız varsa önceden bilgi vermek koşulu ile kendi özel tekerlekli sandalyenizi de gemiye sokabilirsiniz.

 

 

GEMİ SEYAHATİ İÇİN 10 NEDEN 20 Temmuz 2020 Pazartesi

Gemi tatili yapmak için bir nedene mi ihtiyacınız var? Aslında binlercesi var ama bir yerden başlamanız için size on neden: 

1. Gemi Seyahatinde Muhteşem Bir Fiyat-Performans Avantajı                       
Yelken açmak hiç bu kadar ekonomik olmamıştı. Gemi paketinizin içeriğinde konaklama, gemideki öğünler, eğlence, aktiviteler, sosyal etkinlikler, tüm gemi olanaklarının kullanımını ve ihtiyaç halinde uçak biletlerini ve transferleri de içerir. Ekstra olarak isteğe bağlı spa uygulamaları ve gemide alışveriş (bar, mağazalar ya da casino), limana ulaşım, kıyı gezileri ve turlar sıralanabilir. Tavsiyemiz katalog tarifelerine bakarak bütçenize yüksek görünen fiyatlardan korkmamanız, çünkü bu fiyatlar üzerinden de çoğunlukla indirimler uygulanmaktadır. Bu şu anlama geliyor, genelde ulaşılamaz olarak gördüğünüz balkonlu kabin ya da suite’lere sahip olabilirsiniz.

2. Dünyayı Gezmenin En Uygun Yolu                                                                  
Çoğu kruvaziyer şirketi çeşitli limanlardan yelken açmakta, bu nedenle istediğiniz limanından seyahate katılmanız çok kolay. Eğer bir fly-cruise almayı tercih ederseniz, kruvaziyer hattı uçak biletlerinizi, bagaj taşıma ve gemiye gidiş-dönüş transferlerinizi de ayarlayabiliyor. Tatil planlamanızı olabildiğince kolay bir hale getirebilmek için ihtiyacınız olan her şeyi vale hizmetinden, evinizden şoförlü transferinize kadar her zaman yardımcı olabiliriz.

3. Seçim Yapabileceğiniz O Kadar Çok Gemi Seyahati Var Ki, Bu Yüzden Her Zaman Yeni Bir Keşfedilecek Yer Bulunur
Aralarından seçim yapabileceğiniz on binlerce seyahat ve geniş bir kruvaziyer hattı ve her zevke ve ihtiyaca uygun birkaç yüz insan taşıyan samimi butik gemilerden, 6.000 yolcu taşıyan büyük gemilere kadar birçok alternatif bulunmaktadır, seçim yapmak size kalmış. Ne tür bir seyahatin size uygun olacağından emin değilseniz, size tavsiyeler vermekten mutluluk duyarız.                                                                                                 

4. Gemi Yolculukları, Belki De Daha Önce Hiç Düşünmediğin Dünyanın Farklı Noktalarına Sizi Götürebilir
Yeni yerleri keşfedin ve sadece bir kez valiz açın! Otel bazlı tatiller bu konuda asla rekabet edemez. Gemi seyahatlerinde, oteliniz sizi bir yerden diğer noktaya yüzerek birçok ilgi çekici yeri tek bir seyahatte görmenizi sağlar. Organize turlar, ziyaret ettiğiniz destinasyonlardan en iyi şekilde yararlanacağınız ve deneyimlerinize katkıda bulunabileceğiniz anlamına gelir. Sadece tek bir gemi yolculuğu bile kendinizi deneyimli bir gezgin gibi hissetmenizi sağlayacaktır. Yolcuların birçoğu tekrar gelme ihtimaline karşı günlük tutup, favori bölgeleri için notlar alırlar.

5. Gemideki Harika Yemekleri Duydunuz, Peki Bu Doğru Mu?                         
Gemi seyahatlerinin belki de en çok bilinenlerinden biri de yemekleridir. Ödüllü ve ünlü şeflerin yanı sıra, çeşitli en iyi restoranları ve yemekleri ile hak ettiği üne sahiptir. "24 saat açık" olan büfelerden, şık salonlara ve hatta yıldızlar altında bir akşam yemeğine kadar hepsi gemi menüsünde yer almaktadır. Dileyenler geleneksel akşam yemeklerini sabit oturma düzeninde de (genelde 18:30 veya 20:30 saatlerinde) alabilirler. Seçim her zaman size kalmış.

6. Eğlence                                                                                                              
Her yolculukta çeşitli aktiviteler ve eğlenceler sunulmaktadır. Karada keşfe çıkmadığınız zamanlarda gün boyunca etkinliklere, konferanslara, seminerlere ve atölyelere katılabilir, film izleyebilir, kitap okuyabilir veya dinlenebilirsiniz! Ayrıca tüm diğer olanaklardan yararlanmana şansına da sahipsiniz, fitness salonu, havuzlar, güverte oyunları, spor ve aktiviteler (bu gemiye göre değişmektedir) bunlardan bazılarıdır. Akşamları ise West End / Broadway tarzı şovların, çeşitli komedyenlerin, oyun gösterilerinin, müziğin ve dansın keyfini çıkarabilirsiniz. Her gece, herkesin zevkine uygun bir şeyler bulunuyor. Faaliyetleri kaçırmamanız için her gün, zaman ve yerleri listelenmiş günlük programlar kabininize bırakılmaktadır.  

7. Olağanüstü Hizmetin Tadını Çıkarın      
Akşam yemeklerinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayan bir servis ekibi, çoğunlukla bir şarap hizmetlisi sizinle ilgilenecektir ve gece turn-down servisi, yastığınıza bıraktıkları çikolatalar ile karşılaşabilirsiniz. Cruise personeli sizi bir gülümseme ile karşılayacak ve ihtiyacınız olan her konuda yardım sunacaktır. Personel her zaman etrafınızda size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır ama asla rahatsız edici olmayacaklardır. Bir kraliyet muamelesine hazırlıklı olabilirsiniz, nihayetinde bu da gemi deneyiminin bir parçasıdır.     

8. Yeni İnsanlarla Tanışın     
Yolculuklarda akşam yemeği tamamen esnek bir mevzudur, yani tercih ettiğiniz takdirde her gece farklı kişilerle yemek yeme şansınız bulunuyor, bu da yeni insanlarla tanışmak için mükemmel bir fırsat anlamına geliyor. Bazı kruvaziyer hatları hala geleneksel şekilde akşam yemeğini sunmaya devam etmektedir, yani her akşam oturacağınız masa belirlenen saatte adınıza ayrılmaktadır. Eğer grubunuz tüm masayı kaplamıyorsa, masayı başka misafirler ile paylaşıyorsunuz. Böylelikle yeni dostluklara yelken açılmış oluyor ve diğer yolcular ile anılarınızı ve deneyimlerinizi paylaşabilme şansını yakalıyorsunuz. Ancak yalnız vakit geçirmeyi tercih edenlerdenseniz endişelenmeyin, bazı gemi şirketleri geleneksel yemek düzeninin dışına çıkarak size özel, kişi sayınıza göre özel masa sunabiliyor – hatta iki kişilik masalar dahi mevcut olabiliyor.     

9. Yeni Beceriler Öğrenin     
Cruise gemileri bazen yeni şeyler öğrenmek için muhteşem yerlerden biri olabiliyor. Fotoğrafçılık kursundan, yemek yapma workshop’una ve balo salonu dansına kadar, her gün yeni bir öğrenme günü olabiliyor. Birçok gemi şirketi, konular hakkında bilgi vermek için konuşmacıları davet ediyor ve bu bilgiler ilgili misafirlere aktarılıyor. Pub testlerinde ise her zaman sizinle aynı fikirde olan yolcular çıkabiliyor ve bu da yeni şeyler öğrenmenize katkı sağlıyor.

10. Şık Tuvaletlerinizin Ve Smokinlerinizin Tozunu Kaldırın        
Zaman zaman göz alıcı olmayı seviyorsanız, Cruise tatili bunun için güzel bir fırsat. Birçok kruvaziyer hattı daha rahat bir kıyafet kuralını benimsese de, birçoğu halen davet edileceğiniz resmi gecelerde kıyafet kuralı uygular. Hiçbir zaman kıyafetim abartılı mı olur diye düşünmeyin, valizinizde mutlaka takılara, ışıltılı sandaletlere ve ona uyumlu bir çantaya yer bırakın!

İLK KEZ GEMİ SEYAHATİNE ÇIKACAKLARIN BİLMESİ GEREKENLER 20 Temmuz 2020 Pazartesi

Gemiye giriş yaparken: Check-in, genelde hareketten 3 saat öncesine kadar yapılmaktadır. Gemiye binerken yapmanız gereken ‘bagaj teslimi, kredi kartı kayıtları vs.’ gibi işlemler bulunmaktadır. Pasaportunuz seyahatin başlangıcında gemiye teslim edilip, seyahatin sonunda geri alınmaktadır. Bu, yabancı ülkelere girerken gemi şirketleri için formaliteleri kolaylaştırmaktadır.  Check-in zamanı ile ilgili kesin bilgi, seyahat evraklarınız ile birlikte iletilecektir.

Boarding card: Bu kart hem oda anahtarınız, hem pasaportunuz, hem de ödeme aracınız yerine geçmektedir. Çoğu zaman misafirin fotoğrafı da üzerinde yer almaktadır ve bu fotoğraf genelde check-in esnasında gemi görevlisi tarafından çekilmektedir. Şehir turları esnasında, gemiden çıkarken ve gemiye tekrar giriş yaparken de bu karta ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sayede kaptanınız gemiye tekrar giriş yaptığınızdan haberdar olacak ve rahatlıkla seyre devam edebilecektir.

Yalnız seyahat edenler: Birçok kruvaziyer gemisinde yalnız seyahat eden yolcular için bir buluşma daveti düzenlenmektedir. Bu sayede daha hızlı bir şekilde insanlarla iletişim kurabilir ve sizin gibi yalnız seyahat edenler ile tanışabilirsiniz. Zaten gemi seyahatini ilgi çekici yapan unsurlardan biri de budur, sosyalleşmek için ekstra bir çaba sarf etmenize gerek yok. Seyahat esnasında muhabbetler kendiliğinden gelişmektedir. Ancak yalnız seyahat etseniz de, kabini tek kullandığınız için fiyat açısından neredeyse iki kişilik fiyat ödüyorsunuz, bu durumda ikinci bir misafiri yanınıza almak avantajlı olabilir.

Gemi doktoru: Gemilerde, doktor ve hemşirelerden oluşan bir sağlık ekibi bulmaktadır ve normalde şehir hastanelerinde çalışan, ya da kendilerine ait muayenehaneleri olan bu doktorlar gemiye yardım için gelirler. Bu süre zarfında mürettebata aittirler. Bir rahatsızlık söz konusu olduğunda, sağlık ekibinin ücreti ayrıca ödenir.

Gemide sallanma: ‘Deniz tutar mı, ya da gemi sallanır mı’ gibi sorular galiba birçok kişinin kafasını kurcalayan sorular arasındadır. Ancak gemi hacim olarak büyük olduğundan, küçük teknelerde ya da mavi yolculuklarda olduğu gibi bir sallanma olmaz. Büyük yolcu gemilerinde dalgaları içeriden hissettirmeyecek bir sistem vardır. Yine de toplu taşımalarda vs. mideniz bulanıyorsa ve hassas bir yapıya sahipseniz, bunun için seyahat öncesinde eczaneden gerekli ilaçları temin etmenizde yarar var.

Manzara: Güvertede bazı kabinler diğerlerinden biraz daha uygun olabilirler ve genelde bunun bir sebebi vardır. Bunlar bazen manzara engeli olan kabinler olabiliyorlar. Eğer camdan bir ufka bakma yerine, bir cankurtaran botuna bakmak istemiyorsanız bu kabinleri tercih etmemelisiniz.

Kıyafet kuralı: Birçok gemi şirketi kıyafet konusunu esnetmiş bulunuyor.  Bu kural eskisi kadar katı olmasa da, akşam yemekleri, gösteriler, kaptanın gecesi, gala gecesi gibi özel günler için şık kıyafetlere ihtiyaç duyulmaktadır. Beylerin bu özel geceler için yanlarında smokin ya da koyu bir takım bulundurmaları gerekmektedir. Bayanlar içinse siyah renk kısa bir elbise, kokteyl kıyafeti ya da şık bir pantolon takımı en uygun seçimlerden olacaktır. Gerektiği takdirde smokin ücret karşılığında gemiden de ödünç alınabilmektedir. Gündüz ise rahat ve spor kıyafetler tercih edilmektedir. Klimaların yüksek seviyede çalışmasından dolayı ceket, hırka gibi uzun kollu giysileri de yanınızda bulundurmanız faydalı olacaktır. Ayakkabı seçiminde ise her ne kadar çok şık görünse de, yüksek topuklu ayakkabılar çok uygun olmayacaktır. Açık deniz, genelde biraz geniş adımlı bir yürüyüşe yol açtığından, denge için bu önem arz edebilir. Karada ise rahat yürüyüş ayakkabıları uygun olacaktır.

Tüm gün yemek: Gemide sabah kahvaltısından gece büfesine kadar, her damak zevkine uygun dünya mutfaklarından lezzetler sunulmaktadır. Genelde kahvaltı ve öğle yemekleri açık büfedir. Akşam yemekleri ise a la carte olarak, iki oturum şeklinde saat 18:30 ya da 20:30’de servis edilmektedir. Gemide yemekler dünyaca ünlü aşçılar tarafından hazırlanmaktadır.

Beyaz kıyafet severler dikkat: Kim beyaz kanvas ayakkabı ve beyaz pamuklu pantolon valizine koyarsa, şunu da bilmeli: Deniz yolculuklarında görüntü olarak mükemmel görünüyor ama geminin arka tarafına gitmek sakıncalı olabiliyor. Bacalardan uçan küçük kurum parçacıkları masa ve şezlonglara düşebiliyor ve kıyafetlerde oluşabilecek siyah lekelere yol açabiliyor.

Bahşişler: Gemilerde bahşiş mecburidir ve bu konuda bonkör olunmalıdır. Servis elemanlarının çoğu bu bahşişlerden kazançlarını sağlamaktadır. Bu konuda dilerseniz gemiden kime ne kadar vermeniz gerektiği konusunda tüyolar alabilirsiniz. Bazen biniş kartı ile ödeme hizmeti de sunulmaktadır. Her ne kadar kataloglarda bazen bahşişler dahil diye belirtilmiş olsa da oda hizmetlisine ya da garsonlara, baş garsona bir miktar bahşiş vermek uygun olacaktır. 

İletişim masrafları: Gemide iletişim masrafları genelde çok pahalıdır. Ama ihtiyaç halinde internet, telefon vb. hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Çocukları ile seyahat edenler: Birçok gemi şirketi çocukları ile seyahat eden ailelere destek için bünyelerinde eğitimli bakıcılar bulunduruyor. Çocukların keyifli zamanlar geçirmeleri için gemide oyun kulüpleri, çocuk havuzları ve spor aktiviteleri mevcut. Minikler keyifli anlar yaşarken, siz de tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca çoğu zaman çocuklar için çok özel fiyatlı kampanyalar da yapılmaktadır.

Ne zaman rezervasyon yapılmalı? Genelde seyahat başlangıç tarihinden altı ay kadar ya da daha evvel satın almak avantajlı fiyatlar sağlayabiliyor. Rezervasyon esnasında gemiye bineceğiniz limana nasıl ulaşacağınızı da planlamanız gerekecek. Düşük sezonda gemi fiyatları uygun olsa bile, uçak bileti için gecikirseniz, örneğin yüksek sezonda okul tatilinde vs. gibi fiyatlar çok yüksek olabiliyor.

Check-out öncesi: Gemilerde çıkıştan bir gün evvel, akşam geç saatlerde kapıların önüne valiz bırakılması yaygındır. Gece yarısı bu valizler toplanır ve transfer araçlarına yüklenirler. El bagajınızda son ihtiyaçlarınız için yer bırakmanızda fayda var!

GEMİ SEYAHATLERİNİZDE YANINIZA ALMANIZ GEREKENLER 20 Temmuz 2020 Pazartesi

Bir arkadaş veya eşinizle seyahat ediyorsanız sizi birkaç gün idare edebilecek giysilerinizi birbirinizin valizine yerleştirmenizi tavsiye ederiz.  Eğer valizlerden birisi kaybolursa bu sayede ikinizin de giyecek bazı kıyafetleri olacaktır. 

Ayrıca, bagajınızın kaybolması veya gecikmesi durumunda, ilaçlarınızı ve önemli/değerli eşyalarınızı el bavulunuzda(yanınızda) taşımayı unutmayınız. Bavulunuzun kaybolması veya çalınması durumunda doğacak tazminat haklarınız belirli bir tutara kadar sabitlenmiş olduğunu unutmayınız.

Gemide yoğunluk fazla olması sebebi ile valizinizin odanıza gelmesi ilk günün akşamını bulabilir. Bu sebeple el valizinizi ilk günkü ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde hazırlamanızı tavsiye ederiz.

Cruise Seyahatine Çıkarken Valizinizde Olması Gerekenler
Bu liste cruise seyahatine katılmış olan misafirlerimizin deneyimleriyle hazırlanmıştır. Listedeki her şeye ihtiyacınız olmayabilir fakat hepsi dikkate değerdir.

1) Seyahat Belgeleri, Cüzdan, Sağlık, Evraklar…
* Uçak biletleriniz ve/veya telefonunuza kayıtlı elektronik uçak biletleriniz (gümrük polisine ibraz için)
* Gemi biletleriniz ve varsa transfer ve otel biletleriniz
* Pasaportunuz ve vizeleriniz (gerekirse)
* Aşı sertifikası (bazı destinasyonlar için aşı gereklidir. Lütfen seyahat danışmanınıza sorunuz)
* Sürücü Ehliyeti (karada iken araba kiralamaya karar vermeniz durumunda)
* Sağlık sigortası kartları ve sağlık geçmişinizi özetleyen belge (özellikle yalnız seyahat ediyorsanız)  
* Reçetenizin bir kopyası ve aldığınız tüm ilaçların listesi
* Devlet tarafından verilen başka bir fotoğraflı kimlik belgesi (pasaportunuzun kaybolması durumunda yetkili kişilere ibraz için )
* Kredi kartları ve ATM Kartları (yurtdışı kullanımına açtırmayı unutmayınız)
* Nakit döviz (gideceğiniz her ülkenin para birimine göre)          
* Uçak biletlerinin, cruise biletlerinin, pasaportların, vizelerin, güzergahınızın kopyaları (Bir kopyasını el çantanıza, bir kopyasını bavulunuza ve bir kopyasını seyahatte olmayan yakınınıza bırakınız. Ayrıca bu belgelerinizin fotoğrafını çekip mail adresine gönderirseniz her yerden ulaşabilirsiniz)

* Kayıp/çalıntı kredi kartlarını hemen bildirmek için çalıştığınız bankaların numaralarını not ediniz
* Seyahatte bulunan ve bulunmayan birer yakınınızın telefon numaralarını not defterinize ekleyin
* Para birimi çevirici cihazı veya para birimi çevirisi için telefon uygulaması indirin
* Cüzdan

2) Malzeme ve İhtiyaçlar Listesi
* Gözlük ve lens temizleyicisi
* Okuma ve güneş gözlüğünüz
* Gezeceğiniz yerler üzerine yazılmış rehber kitaplarınızı unutmayınız.
* Gideceğiniz yerlerin Turizm Danışma Merkez’lerinin iletişim numaralarını not edin. (Tourist Information)
* Yabancı dil cep kitabı ve/veya yabancı dil sözlüğü
* Gideceğiniz yerlere ait turizm haritası
* Uçak yolculuğunuzda ve gemide güneşlenirken okuyacağınız kitaplarınız
* Arkadaşlarınıza deneyimlerinizi anlatacak notlar almak için not defteri ve kalem
* Gemide tanışacağınız kişiler için e-posta adresli kartvizitiniz. (yeni uluslararası işbirlikleriniz olabilir)

3)Elektronik Eşyalarınız ve Kamera Ekipmanları Listesi
* Dönüştürücü fiş adaptörü
* Cep telefonu, laptop, tablet, e-kitap ve bunların şarj aletleri
* Powerbank
* Dürbün ve Su altı kamerası (şnorkel veya plaj günleri için)
* Dijital kamera ve kameranızın hafıza dolu uyarısı için ekstra bellek kartları
* Dijital fotoğraf makinesi için ekstra piller
* Uçakta, güvertede veya koşu bandında yürürken şarkılarınızı dinleyebilmek için kulaklık
* Çalar Saat (pille çalışanından)
* Kabinde kullanmak için fener (kabin arkadaşınızı uyurken rahatsız etmemek adına)

4)İlk Yardım Çantası, İlaçlarınız ve Reçetelerinizin Listesi
* Kullandığınız reçeteli ilaçlarınızı yanınızda bulundurun. (Mevcut reçeteniz ile her ülkeden ilaç alamayabileceğinizi unutmayınız. Geçerlilik prosedürü her ülke için değişebilir)
* Kulak tıkacı veya ear planes
* Küçük ilk yardım çantası (yara bandı, pamuklu kulak temizle çubuğu, vazelin, antibiyotik krem, bandajlar, ishal karşıtı ilaç, kortizon kremi, ağrı kesici)
* Hareket Hastalığı(taşıt tutması) için doktorunuzun tavsiye ettiği ilaç veya Bulantı Önleyici Bileklikler yararlı olacaktır.
* El dezenfektanı ve El losyonu
* Islak Mendil (karada iken ellerinizi temizlemek için)
* Karada yorucu gezinin ardından rahatlamanız için ayak kremi
* Haşera Spreyi (bazı bölgelerde sivrisinek olabilir. Lütfen seyahat danışmanınıza sorunuz)
* Güneş ve dudak kremi

5)Kıyafet Listesi
* Bir haftalık cruise seyahatinizde Kaptanın Hoşgeldiniz Kokteyli ve Veda Gecesi olmak üzere iki resmi gecesi bulunmaktadır. Bu iki gece için resmi kıyafetlerinizi valizinize koyduğunuzdan emin olun.
*  Kadınlar için bu iki resmi gecede giyebileceği gece elbisesi
*  Erkeler için bu iki resmi gece giyebileceği takım elbise veya ceket-gömlek-pantolon
*  Gemide ortak kullanım alanlarının serin olması ihtimaline karşı polar-hırka-mont
*  Gideceğiniz bölgeye ve mevsime uygun kıyafetler
*  Soğuk iklimler için daha kalın kumaşlardan yapılmış pantolon, ceket ve uzun kollu gömlekler tercih etmek ediniz.
*  Daha sıcak iklimlerde seyir yapacaksanız kısa kollu gömlekleri ve hafif kumaşlardan yapılmış şortları tercih ediniz
*  Değişken iklimler için, hava koşulları değişliğine uyum sağlayabileceğiniz kıyafetleri seçin.
*  Gemiden çıkmayı planladığınız gezilere uygun giyim ve ayakkabı seçin.
*  Yağmurluk

6)Diğer İhtiyaçlar Listesi
* Kirli çamaşırlarınız için torba
* Şemsiye veya yağmurluk
* Uçuşlarınız için katlanabilir seyahat yastığı
* Spor malzemeleri (örn. Şnorkel ekipmanları, daha çok karayip gezilerinde)
* Dikiş seti ve makas (el çantanızda olursa uçağa alınmaz)
* Seyahat tipi deterjan
* Katlanabilir tote çanta(hediyelik eşya veya plaj kıyafetleriniz için)
* Şapka
* Termos bardak (kahvenizi sıcak tutmak için)
* Su matarası (kara gezileriniz için)

GEMİDE YEMEK VE BESLENME 20 Temmuz 2020 Pazartesi

Rezervasyon Ücretine Yemekler Dahil mi?
Bir cruise gemisi için ödediğiniz rezervasyon ücretine kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri dahildir. Fakat gemide bulunan her restoran ücretsiz değildir. Ana Restoran ve Açık Büfelerde yiyeceğiniz yemekler için ekstra bir ücret ödemeyeceksiniz fakat gemide bulanan Temalı Restoranlar için ekstra ücret karşılığında rezervasyon yaptırmanız gerekecektir.

Yemek Oturum Saatleri   
Ana Restoran’da akşam yemekleri 2 ayrı zaman diliminde, farklı oturumlarda alınmaktadır. Gemideki kişi sayısının çok fazla olması nedeniyle, restoran servisinin aksamaması ve animasyon şovlarının daha rahat seyredilebilmesine olanak sağlamak için farklı oturumlarda düzenlenmektedir. Akşam yemeklerinde ana restoranda hep aynı masaya oturursunuz, bu da size servis yapan aynı personelin ilk günden itibaren size isminizle hitap etmesi ve servis kalitesini arttırmak için düşünülmüştür. Akşam yemeği menülerinde her akşama özel olarak ana yemek değişir, bunun yanı sıra menüde her daim hazır olan pek çok alternatiften de sipariş verebilirsiniz.

Akşam yemeği oturumları genelde 18.30-20.00 ve 20.30-22.00 gibi organize edilir. Midenizde bir rahatsızlık, tansiyon veya şeker gibi hastalıklardan ötürü yemeği geciktirme şansınız olmayabilir, eğer böyle bir hassasiyet var ise gemi turunu satın alırken ilk oturumda yemek istediğinizi belirtiniz. Zira gemide ben oturum değiştireceğim dediğinizde, her şey organize edilmiş olduğundan olumlu yanıt alamayabilirsiniz!

Açık büfeler için herhangi bir oturum saati bulunmamaktadır ve müsait bulduğunuz herhangi bir masaya oturabilirsiniz.

Bir Cruise Gemisinde Ne Tür Yemek Seçenekleri Vardır?
Cruise gemilerinde çeşitli restoranlar ve bu restoranların her birinde çeşitli yemek seçenekleri vardır. Gemi büyüklüğüne göre restoran sayısı doğru orantılıdır. Ana Restoran’da her akşama özel yöresel yemeklerin yanında damak tadınıza uygun vejeteryan ve et/tavuk/balık çeşitlerinden oluşan herhangi bir ana yemeği tercih edebilirsiniz. Ana restoranlar için birçok gemide yarı resmi kıyafet zorunluluğu vardır. 

Ana restoranlar dışında genellikle havuz yakınlarında serbest kıyafet ile yemek yiyebileceğiniz açık büfeler vardır.

Yine birçok gemide bulunan ücretsiz olarak hamburger, pizza, hot dog, sandviç vb fast food noktalarından gece geç saatlere kadar yemek yiyebilirsiniz.

Bunların dışında, daha sakin olan, önceden rezervasyon yaptırmanız gereken, ek ücrete tabi Temalı Restoranlar vardır. Fransız Bistrosu, İtalyan Trattoria ve Japon suşi restoranı gibi.

Oda servisi var mı?
Evet, çoğu yolcu gemisinde gün boyunca oda servisi vardır.

Oda servisi menüsünde kahvaltı olarak kontinental kahvaltı. Gün içinde ise sandviç, salata, pizza, sıcak yemek veya meze içeren sipariş verebilirsiniz. Oda servisi ücretsiz olmakla birlikte bazı siparişleriniz ücrete tabi olabilir.

Hangi Saatlerde Yemek Yenilebilir?
Cruise gemilerinde her an bir şeyler yiyebileceğiniz açık büfe veya restoran bulabilirsiniz(Günün yaklaşık 20 saati).  Gün boyunca açık büfe ve fast food noktalarından erken kahvaltı ve öğün dışında yemekler yiyebilirsiniz.

Gemi Dışına Yiyecek Çıkarabilir Miyim?
Gemiden dışarıya yemek çıkarmanıza izin verilmeyecektir. Fakat gemide kendi sandwiçlerinizi hazırlayıp çıkartabilirsiniz.  

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim