Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

YURTDIŞI TURLARI

Anasayfa » Yurtdışı Turları » Avrupa & Balkanlar & Adriyatik » ROMANTİK YOL & ALCASE
Exclusive
ROMANTİK YOL & ALCASE

ROMANTİK YOL & ALCASE

Frankfurt – Würzburg - Rothenburg(1)– Ausburg (1) – Schwangau – Füssen - Friedrichshafen (1) – Colmar – Kaysersberg – Strazburg (2) – Heidelberg
Tarihler: 15 Haziran 2024
Günler: 5 Gece 6 Gün
1690 €
BİLGİ İSTEYİN
  • 1.Gün                  İSTANBUL – FRANKFURT – WÜRZBURG -ROTHENBURG

    Turumuz kişiye özel aracın sizi adresinizden alması ile başlıyor.  İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde buluşarak, check-in işlemlerimizi tamamlıyor ve Türk Havayollarının tarifeli seferi ile Frankfurt uçuşunu gerçekleştiriyoruz. Varışımız ile birlikte yaklaşık 750 bin nüfus ile içinde bulunduğu Hessen eyaletinin en büyük, Almanya’nın 5.büyük şehri olan Frankfurt'u geziyoruz. Avrupa’nın merkezinde, verimli Ren – Main bölgesinin ortasında yer alan şehir, ülkenin güçlü ticari kalbi ve saygın bir kültür merkezi olarak ünlenmiş bir metropolü olarak tanınır. Ziyaretçileri genelde, çok sayıdaki fuar ve kongrelerden biri için gelmiş olan Frankfurt’un tüm bu ticaret, bankalar ve şirketlerin ötesinde bambaşka bir yüzü daha var. Dünyaca ünlü, Almanya’nın en saygın yazar ve şairi olan Johann Wolfgang Von Goethe’nin (1749 – 1832) doğduğu yer olarak, kültürel mirasını ziyaretçilerine sunmak için can atan bir şehir. Panoramik Frankfurt şehir turumuzda; Domplatz, St Bartholomew Cathedrali (Kaiser Dom), Rathaus Römer (Belediye Binası), St. Paul Klisesi, Goethe’nin Evi, Main kulesi ve Goethestrase (Alışveriş caddesi) görülecek yerler arasındadır. Kısa Frankfurt turumuzun ardından Würzburg’a transfer oluyoruz. Würzburg, yüzyıllar boyunca nüfuslu ve güçlü Prens-Psikoposların yönetim merkezi oldu. Şehir günümüzde, Avrupa’nın en iyi saraylarından biri olan, Barok mimarinin en yüksek noktası kabul edilen ve UNESCO Dünya kültür mirası olan -Residence Palace- ile ünlüdür. Würzburg, Franconia olarak bilinen krallığın yönetim merkeziydi aynı zamanda, 19.yy’da Napoleon, Franconia ve Baveria eyaletini birleştirdi. II. Dünya Savaşı sırasında 17 dakikalık ağır bir bombardıman sonucunda büyük bir yıkım yaşadı Würzburg, şehrin %90’ı tamamen yok oldu. Günümüzde görülen Würzburg’un büyük kısmı savaş sonrasında tekrar inşa edilmiştir. 1888’de Würzburg Üniversitesi’nin ünlü profesörlerinden biri de, X-Ray ışınlarını bulan ve Tıp alanında kullanımlarını sağlayan Wilhelm Conrad Röntgen olmuştur. Würzburg şehir turunda; Würzburg Sarayı, Dom St. Kilian (Cathedral), Alte Mainbrücke (Eski Köprü), Falkenhaus, Marienkapelle, old market square (eski şehir meydanı) görülecek yerler arasındadır. Turumuzun bitimine Rothenburg’da kalacağımız otele hareket ediyoruz. Konaklama otelimizde.

    2. Gün                 ROTHENBURG – AUSBURG

    Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Frankfurt ve Münih’in tam arasında konumlanmış küçük bir orta çağ kasabası olan Rothenburg turumuzu gerçekleştirmek üzere otelimizde ayrılıyoruz. Belki de tüm Almanya’nın en güzel ve kesinlikle en ünlü kasabası olan Rothenburg’un merkezi, günümüz Pazar yeri ve Jakob's Kilisesi dir. Geçen zamandan hiç etkilenmemiş orta çağ kasaba merkezi ve onu tümüyle çevreleyen, hasarsız 14.yy’dan kalma koruma duvarları ile tanınan Rothenburg, ziyaretçilerine geçmişe yolculuk yaptığı hissi uyandıran bir şehir. Orta çağda özgür bir imparatorluk şehri olarak anılıyor ve 15.yy’da Heinrich Toppler idaresinde altın çağını yaşıyor. Aynı dönem içerisinde 6000 nüfuslu bu kasaba, Frankfurt ve Münih’den çok daha büyük bir yerleşim haline geliyor. Şimdilerde Rothenburg, küçük bir kasaba, büyük bir turistik merkez. Karakter ve cezbedici güzellikler ile dolu kasabalar ilginizi çekiyorsa Rothenburg’a hayran kalacaksınız. Rothenburg turunda; Marktplatz, St. Jakobs-Church, Rathausturm (Kasaba Binası Kulesi), Altstadt, Rathaus (Eski belediye binası), 14.yy’dan kalma Siebersturm ve Kobolzeller Tor (Kobolzeller Kapısı) görülecek yerler arasındadır. Buradaki gezimizin ardından Ausburg’a transfer oluyoruz. Ausburg, Almanya’nın en eski şehirlerinden ve Bavyera eyaletinin en büyük 3. şehridir. Şehrin adı MÖ 15 yılında Roma imparatoru Augustus'un askeri üs olarak kurduğu yerleşim merkezi Augusta Vindelicorum'dan gelir. Buradaki gezimiz esnasında; Azize Anna Manastırı, Dom, Azize Mary Katedrali ve Aziz Ulrich-Aziz Afra Kilisesi göreceğimiz yerler arasındadır. Ardından Almanya’nın en büyük ve en iyi korunmuş kalelerinden biri olan Harburg Kalesine transfer oluyoruz. Harburg Kalesi, ne zaman inşa edildiği tam olarak bilinmeyen kale, stratejik konumu nedeniyle zaman zaman askeri bir üs olarak kullanılmış, hatta istilacılara kızgın yağ dökmek için delikler inşa edilmiştir. Daha sonra kale Oettingen Kontu'na devredildi ve o zamandan beri Oettingen'de ve daha sonra Oettingen-Wallerstein ailelerinde bulunuyor. Tepe de kurulmuş olan bu kaleden bakınca tüm şehri görebileceğiniz bir manzaraya sahiptir. Şehir manzarasını fotoğraflarla ölümsüzleştirdik sonra dinlenmek üzere otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

    3. Gün                 AUSBURG – SCHWANGAU – FÜSSEN – FRİEDRİCHSHAFEN 

    Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından Bavaria Kralı Louis II'nin ("Deli Kral Ludwig") emriyle Bavyera Alpleri'ndeki Pöllat Boğazı üzerindeki bir kaya çıkıntısının üzerine inşa edilen gösterişli Neuschwanstein şatosuna gitmek üzere otelimizden ayrılıyoruz. Neuschwanstein şatosu; İnşaat 1868 yılında başlamış ve hiçbir zaman tamamlanamamıştır. Kral Louis, çocukluğunun büyük bir bölümünü efsane ve şiir sahneleri ile özenle dekore edilmiş neo-Gotik, orta çağ esintili bir kale olan Hohenschwangau Kalesi'nde geçirmiştir. Louis, 1864'te tahta geçtikten sonra, ölümüne kadar Neuschwanstein olarak anılan "Yeni Hohenschwangau Şatosu "nu inşa etmeye koyuldu ve bu şatonun kendi peri masalı monarşi vizyonuna uygun olarak Orta çağ tarzı bir şatonun daha da iyi bir kopyası olmasını amaçladı. Ancak şato çok kapsamlı bir proje olduğundan kral’ın ölümüne kadar tamamlanamadı. Kral’ın yaptırırken iflas ettiği şato, borçların ödenebilmesi için kral ölür ölmez ziyarete açıldı. Bu efsanevi şatoyu gezdikten sonra Kral Louis’in çocukluğunun geçtiği Hohenschwangau kalesini panoramik olarak göreceğiz. Gezimiz sonrasında Bavyera eyaletinin en büyüleyici şehirlerinden olan Füssen’e hareket ediyoruz. Varışımızı takiben eski şehir merkezini geziyoruz. Burada resimlerden fırlamış gibi duran binalar, Arnavut kaldırımlı sokakları gezdikten sonra dinlenmek üzere Friedrichshafen’da bulunan otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

    4. Gün                 FRİEDRİCHSHAFEN – COLMAR – KAYSERSBERG – RİQUEWİHR – STRAZBURG

    Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından çiçeklerle süslü balkonlarıyla, kanallarında botların süzüldüğü cıvıl cıvıl bir kent olan Colmar’ı ziyaret ediyoruz. Tarihi şehir merkezi ve “Petite Venise“ bölgesi ve meşhur pastel boyalı Colmar evlerinin bulunduğu ara sokaklar, Katedral ve meydanı şehir turu esnasında görülecek yerler arasında. Gezimizin ardından Üzüm bağları yolu üzerindeki güzel bir kasaba olan Kaysersberg’e hareket ediyoruz.  Ste Croix kilisesi (Romanesk portal, oyulmuş bir mihrap: nadiren eşi benzeri olmayan bir şaheser) ve kalenin hâkim olduğu müstahkem köprü (eski özgür şehir kalıntıları) çevresindeki Orta Çağ yerleşimleri göreceğimiz yerler arasındadır. Ardından Alzas Bölgesinin hatta Fransa’nın en güzel köylerinden birisi olan Riquewihr’i keşfedeceğiz. Köyün arnavut kaldırımlı dar ve renkli sokaklarında yürüyecek ayrıca nesillerdir bölgenin yerel içeceğini üretmeye öncülük etmiş bir ailenin evinde Alzas bölgesine özgü yerel içeceğin tadına bakabileceğiz. Gezimizin ardından Strazburg’a transfer oluyoruz. Yerel bir restoranda akşam yemeğimizi aldıktan sonra dinlenmek üzere otelimize hareket ediyoruz. Konaklama otelde.

    5. Gün                 STRAZBURG

    Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından Fransa’nın tarih yüklü şehri Strazburg şehir turumuza başlıyoruz. 1988 yılında Unesco tarafından dünya mirası listesine alınan Strazburg aynı zamanda Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosunu barındırır. Nüfus olarak Fransa’nın yedinci büyük kenti olan Strazburg’da ilk olarak Avrupa İnsan Hakları mahkemesini ziyaret ediyoruz. Bina önünde vereceğimiz fotoğraf molası ardından tarihi şehre gelip yürüyüş turumuza başlıyoruz. Bu turda tarihi caddeler, Notre Dame Katedrali, Rohan Sarayı, Kammerzehl, Alışveriş caddeleri ve Kleber meydanı görülecek yerler arasındadır. Daha sonra dileyen misafirlerimiz ile Petit France (Küçük Fransa) mahallesine yürüyerek gidiyoruz. Turumuz Strazburg merkezinde vereceğimiz serbest zaman ile son buluyor. Gezimizin ardından otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

    6.Gün STRAZBURG – HEİDELBERG -FRANKFURT- İSTANBUL

    Sabah otelde alacağımız kahvaltımızın ardından Heidelberg şehir turumuzu gerçekleştirmek üzere otelden ayrılıyoruz. Göreceğimiz yerler arasında Altstadt (Old Town), Old Bridge (Karl Theodor Bridge), Alte Universitaet, University Library (Universitatsbibliothek), Schloss Heidelberg, Town Hall (Rathaus), Jesuitenkirche Katolik kilisesi olacak. Panoramik turumuzun ardından rehberimizin belirlediği saatte buluşuyor ve Frankfurt havalimanına gitmek üzere yola çıkıyoruz. Check in işlemlerinin ardından Türk Havayollarının tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz önceden vermiş olduğunuz adrese yapılacak kişiye özel transferiniz ile sona eriyor.

  • fotoicon
    fotogaleri
  • Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Golden Bay Tour sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

    Golden Bay Tour, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Golden Bay Tour, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Golden Bay Tour sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

  • FİYATLANDIRMA

    UÇUŞ DETAYLARI

    KALKIŞ TARİHİ

    KİŞİBAŞI

    2 ve 3 Kişilik Odada

     

     

     

     

     

    15-20 Haziran 2024

    1690 EUR  

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 15 Haziran Cumartesi saat: 04.30

      15 Haziran TK 1587   İstanbul (IST) 08.05 – Frankfurt (FRA) 10.15

      20 Haziran TK1594  Frankfurt (STR) 18.50 – İstanbul (IST) 22.55

      SINGLE Oda Farkı :

     

    + 490 EUR

     

     

      Havalimanı buluşma saati, uçuştan 3saat önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.

      Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

      *işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

Misafir Yorumları

yorumlarBİRSEN & NEJAT EFEOĞLU

Bu güzel bulusmayı organize eden başta Sevgili Tuğrul ve Sezen'e, Golden Bay'in bizim için gereken her şeyi en iyi şekilde yapmak için çaba gösteren üyelerine candan teşekkür ederiz. Sağlıkla nice buluşmalar olsun.

Birsen-Nejat EFEOĞLU

yorumlarAYŞE AKSU ALTAN

Golden Bay acentası ile yaptığımız tüm seyahatlerde vaadedilen konfor ve kalite..rehberlerin profesyonellikleri ...aklımıza seyahat denince ilk gelen isim..Her zaman memnun ayrıldık.Teşekkürler Tuğba Hanım,Mert Bey,Haluk Bey ....ve diğer kıymetli rehber arkadaşlarımız❤️👌🏼🍸💝

Ayşe Aksu ALTAN

yorumlarNEZAHAT EREN

Güzel geziyi gerçekleştiren sevgili arkadaşımız Tuğrul ve Sezene Golden Bay ekibine ve tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. İleri günlerde gerçekleşecek olan gezilerde görüşmek dileğiyle sevgiler sunuyorum.

Nezahat EREN

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim