Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

YURTDIŞI TURLARI

Anasayfa » Yurtdışı Turları » Avrupa & Balkanlar & Adriyatik » PARİS & NORMANDİYA & BRETONYA & LOIRE VADISI
Exclusive
PARİS & NORMANDİYA & BRETONYA & LOIRE VADISI

PARİS & NORMANDİYA & BRETONYA & LOIRE VADISI

Paris (2) – Rouen – Le Havre (1) – Arromanhes – St Micheal – St Malo (1) – Dinan – Chateaux Villandry – Tours (1) – Chateaux Chenonceau – Amboise
Tarihler: 08 Nisan & 06 Mayıs & 15 Ekim & 12 Kasım 2024
Günler: 6 Gece 7 Gün
1990 €
BİLGİ İSTEYİN
  • 1.Gün                  İSTANBUL – PARİS – ROUEN – LE HAVRE

    Turumuz kişiye özel aracın sizi adresinizden alması ile başlıyor.  İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde buluşarak, check-in işlemlerimizi tamamlıyor ve Türk Havayollarının tarifeli seferi ile Paris uçuşunu gerçekleştiriyoruz. Varışımızın ardından bizi bekleyen aracımız ile şehrin her bir köşesinde tarihi dokuyu hissedebileceğiniz tam bir orta çağ kenti olan Rouen’e ziyaret edeceğiz.  Heybetli tarihi kiliseleri, mükemmel müzeleri ve canlı kültürel yaşamı ile Rouen, Normandiya'nın en ilgi çekici ve tarihi açıdan zengin destinasyonlarından biridir. Rouen’ı gezdikten sonra Le Havre’de bulunan otelimize hareket ediyoruz. Konaklama otelimizde.

    2. Gün                 LE HAVRE – ARROMANCHES (ÇIKARTMA SAHİLLERİ) – ST.MICHEL – ST.MALO

    Sabah kahvaltısı sonrası 1944 yılında Müttefikler tarafından gerçekleştirilen Normandiya Çıkartması’nın en önemli savaş alanlarını keşfediyoruz. Arromanches bu gezideki ilk durağımız. Bölgedeki tüm limanların Almanlar tarafından kontrol ediliyor olması Winston Churchill’i Normandiya kıyılarında yapay bir liman yapma fikrine iter. İngiltere’de bu amaçla yapılan 115 beton duba gemiler ile çekilerek bölgeye getirilir. 6 haziran 1944 tarihinde dubaları İngiltere’den getiren gemiler koyda batırılarak yapay bir mendirek oluşturulur. Dubalar gemilerin yanaşması ve yükü boşaltması için konumlanır ve deniz üzerinden yüzen köprüler ile karaya her türlü mühimmat ve tıbbi malzemenin sevki gerçekleştirilir. Bu mühendislik harikası proje bir anlamda müttefiklere zaferi getirecek yolu açar. Bu gezilerimizin yanı sıra aynı zamanda Arromanches’de çıkartma müzesini ziyaretimizi gerçekleştirip, sonrasında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan Mont St. Michel'e hareket edeceğiz. Körfezin ortasındaki kayalık bir ada üzerinde kurulu ve Ortaçağ’dan beri bir haç yeri olan Mont St. Michel, şaşırtıcı medcezir olayının en iyi gözlemlenebildiği yerlerden biridir. Ada’ya özel otobüsler ile geçtikten sonra daracık eski sokakların içerisinden yürüyüp Benedikten manastırını dışarıdan görüyoruz. Vereceğimiz serbest zamanda daracık sokaklardaki dükkanları gezebilir ve ünlü omletinin tadına bakabilirsiniz. St.Michel sonrası sahilden Le Vivier Sur Mer üzerinden, Bretonya bölgesinde yer alan St.Malo’ya varıyoruz. Bir zamanların korsan yatağı olan etrafı surlar ile çevrili tarihi şehirde yapacağımız yürüyüşün ardından gece kalacağımız otelimize geçiyoruz. Konaklama otelimizde.  

     

    3. Gün                 ST.MALO – DINAN – CHATEAUX VILLANDRY - TOURS

    Sabah kahvaltısı sonrası yarım saatlik bir yolculuk ardından Bretonya bölgesinde yer alan Dinan’a varıyoruz.  Sıra dışı bir coğrafyaya sahip olan Dinan aynı zamanda kerpiç ve ahşaptan yapılma evleriyle ünlüdür. Dinan’da vereceğimiz kahve molası sonrası, olağan üstü peyzaja sahip bahçeleri ile ünlü Villandry şatosuna gidiyoruz. 1906 yılında Joachim Carvallo tarafından satın alınan Villandry şatosuna varıyoruz. Günümüzde aynı aile tarafından özel olarak işletilen şatoda, Napoleon Bonapart’ın kardeşi Jerome Bonapart’ın yatak odası, mutfak ve yemek salonu görülmeye değer. Şatonun muhteşem güzellikteki  bahçelerini gezdikten sonra, Tours şehrine hareket ediyor ve varışın ardından otele yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.

    4. Gün                 TOURS –  CHATEAUX CHENONCEAU – AMBOISE – PARIS

    Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Loire vadisinin incisi olarak kabul edilen Chenonceau şatosuna gidiyoruz. Cher nehri üzerinde bulunan şato aynı zamanda Hanımlar Şatosu olarak’da biliniyor. İlk olarak bir kale olarak 11.yy’da inşaatına başlanılan şato 1547 yılında I.François’in ölümüyle II.Henry’e geçer. II.Henry şatoyu metresi Diane de Poitiers armağan ettikten sonra Diane tarafından nehrin karşı tarafına inşa edilen bir köprü ile bir anlamda av şatosuna çevrilir. II.Henry’nin ölümünden sonra karısı Catherine De Medicis tarafından alınan şatoda Poitiers’in izlerini silmek için köprünün üzerine inşa edilen ilave bina ile bugün ki görünümüne kavuşur. Medicis İtalya’dan getirdiği mobilyalar ile kendi zevkine göre tekrar döşer. Özellikle mutfakları göz alıcı olan şatodaki iki büyük bahçe adını II.Henry’nin karısı Catherine ve metresi Diane’den alır. Chenonceau sonrası yarım saatlik bir yolculuk ardından Amboise şehrine geçiyoruz. Amboise şatosu, etrafı gören yüksek bir tepeye inşa edilmiş şato yıllarca şehrin savunması için kullanılmış. 1516 yılında I.François  tarafından baş ressam ve mühendis olarak davet alan Da Vinci öldüğü 1519 yılına kadar burada yaşar. Şatonun bahçesinde yer alan gotik stildeki Saint Hubert şapeli kendisinin gömüldüğü yerdir. Özellikle kale duvarları üzerinden Amboise şehrinin manzarası muhteşem. Gezi bitiminde Paris’e hareket ediyor ve otele yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.

    5. Gün                 PARIS

    Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Öncelikle şehrin doyumsuz manzarasını izlemek için, Paris'in olduğu kadar Fransa’nın da sembolü olan Eiffel Kulesi’ni ziyaret ediyoruz. Sonrasında tekne ile Seine Nehri keşfetmek üzere ayrılıyoruz. Paris’in en muhteşem binalarını yakından görecek, Seine Nehri’nin köprülerinin altından geçerek unutulmaz anlar yaşayacaksınız. Bu tekne gezisi sırasında görülecek yerler arasında Amerikan Kilisesi, Millet Meclisi, Dışişleri Bakanlığı, Orsay Müzesi, Cité Adası, Notre Dame Katedrali, Adliye Sarayı, Conciergerie Hapishanesi, Belediye Sarayı, Modern Sanatlar Müzesi ve Louvres Sarayı bulunmakta. Nehir gezisi sonrası şehrin en ilgi çeken merkezlerinden biri olan hareketli Pigalle Semti’nden geçerek, günümüzde halen bohem yaşamın devam ettiği Ressamlar Tepesi adıyla bilinen Montmartre Tepesi’ne çıkacağız. Burada Sacré-Coeur’ü (Adaklar Kilisesi) gördükten sonra, Ressamlar Meydanı’nda portrenizi yaptırmak ve yemek için serbest vaktiniz olacak. Ressamlar Tepesi gezisinin ardından ünlü Champs Elysees caddesinden geçeceğiz. Tur bitimi otelimize transfer ve serbest zaman.

    6. Gün                 PARİS – İSTANBUL

    Kahvaltının ardından rehberimizin belirleyeceği saate kadar şehri dileğiniz gibi keşfedebilirsiniz. Rehberimizin belirlediği saatte buluşuyor ve ardından Paris havalimanına transfer olacağız. Türk Havayollarının tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuş. Yeni güne uçakta giriyoruz

    7. Gün                 İSTANBUL

    Turumuz önceden vermiş olduğunuz adrese yapılacak kişiye özel transferiniz ile sona eriyor.

  • fotoicon
    fotogaleri
  • Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Golden Bay Tour sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

    Golden Bay Tour, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Golden Bay Tour, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Golden Bay Tour sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

  • FİYATLANDIRMA

    UÇUŞ DETAYLARI

    KALKIŞ TARİHİ

    KİŞİBAŞI

    2 ve 3 Kişilik Odada

     

     

     

     

     

    08 – 14 Nisan 2024

    2.190 EUR

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 08 Nisan Pazartesi saat: 06.30

      08 Nisan    TK 1823   İstanbul         10.05 – Paris (CDG)        12.45

      13 Nisan    TK 1828   Paris (CDG)   19:55 – İstanbul  00:20 (İstanbul’a varış 14 Nisan)

    06 – 12 Mayıs 2024

    2.190 EUR

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 06 Mayıs Pazartesi saat: 04.00

      06 Mayıs  TK 1821   İstanbul         07.00 – Paris (CDG)        09.40

      11 Mayıs  TK 1828   Paris (CDG)   19:55 –  İstanbul             00:20  (İstanbul’a varış 12 Mayıs)

    15 – 21 Ekim 2024

    2.090 EUR

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 15 Ekim Salı saat: 07.00

      15 Ekim    TK 1823   İstanbul         10.05 – Paris (CDG)        12.45

      20 Ekim    TK 1828   Paris (CDG)   19:50 –  İstanbul             00:20  (İstanbul’a varış 21 Ekim)

    12 – 18 Kasım 2024

    1.990 EUR

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 12 Kasım Salı saat: 07.00

      12 Kasım  TK 1823   İstanbul         10.40 – Paris (CDG)        12.20

      17 Kasım  TK 1828   Paris (CDG)   18:50 –  İstanbul             00:20  (İstanbul’a varış 18 Kasım)

      SINGLE Oda Farkı :

     

    + 690 EUR

     

     

      Havalimanı buluşma saati, uçuştan 3saat önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.

      Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

      *işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

Misafir Yorumları

yorumlarNEZAHAT EREN

Güzel geziyi gerçekleştiren sevgili arkadaşımız Tuğrul ve Sezene Golden Bay ekibine ve tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. İleri günlerde gerçekleşecek olan gezilerde görüşmek dileğiyle sevgiler sunuyorum.

Nezahat EREN

yorumlarSENİHA ÖZKARTAL

En son Eylül ayında Kanada-Alaska turu yaptık çok güzel bir gezi programı ve muhteşem bir organizasyondu
Her zaman ilk tercihimiz Golden Bay gemi turlarıdır herkese tavsiye ederim

Seniha ÖZKARTAL

yorumlarMELİHA ÇIRPANLI

Baltık Başkentlerine seyahat etmiştim süper hizmet
Aldık harika tatil yaptık Rehberlik hizmeti veren Feri Hanımefendiye sevgilerimi gönderiyorum

Meliha ÇIRPANLI

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim