Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

YURTDIŞI TURLARI

Anasayfa » Yurtdışı Turları » Orta & Latin Amerika Turları » MEKSİKA ve MAYA RİVİERASI
Exclusive
MEKSİKA ve MAYA RİVİERASI

MEKSİKA ve MAYA RİVİERASI

Mexico City (3) & Chichen Itza (1) & Tulum & Cancun (3)
Tarihler: 15 Haziran & 05 Ekim & 10 Kasım & 26 Aralık 2024
Günler: 7 Gece 8 Gün
4090 $
BİLGİ İSTEYİN
  • 1.Gün                  İstanbul – Mexıco Cıty

    Turumuz vermiş olduğunuz adrese gelecek olan özel araç ve şoförünüz ile buluşmanızla başlıyor. İstanbul Havalimanı’nda kurulacak Golden Bay Tour deskinde buluşuyor; bilet, bagaj ve pasaport kontrollerinin ardından saat Türk Havayolları’na ait tarifeli sefer ile Mexico City’e hareket ediyoruz. Yerel saat ile sabah saatlerinde Mexico City’ye varıyoruz. Havalimanında bizi bekleyen yetkililerce karşılanıyor ve şehir turunu gerçekleştirmek üzere alandan ayrılıyoruz.  Dünyanın en büyük kentlerinden biri olan Mecixo City’i yakından tanımaya başlıyoruz. Turumuza dünya mirası listesinde yer alan tarihi merkez ile başlıyoruz. Turumuzun devamında ‘’ Zocalo ‘’, Amerika’nın en büyüklerinden biri olan Metropolitan Katedralini, halen faal olan Ulusal Sarayı görüyoruz. Turumuzun devamında Tenochtitlan Şehri’nin en önemli Aztek tapınaklarından biri olan Templo Mayor’un harabelerini göreceğiz. Öğle yemeğimizi şehir turu esnasında yerel bir restoranda alacağız. Öğle yemeğinin ardından turumuzun bu ayağında ise Antropoloji Müzesine giderek Aztek dönemi hazinelerin, takvim taşlarının ve birçok etkileyici esere ev sahipliği yapmaktadır. Turumuzun bitiminde otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.  

    2. Gün                 Mexıco Cıty

    Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Teotihuacan Tapınağını keşfetmek için yola çıkıyoruz. Teotihuacan, arkeolojik olarak ülkenin en etkileyici yerlerinden biri olup antik dünyanın en büyük yerleşim birimlerinden biridir. Teotihuacan tapınaklarının yerleşimi, Orion takımyıldızının yerdeki yansıması olacak şekildedir. Aynı zamanda yerleşim, Queatzalcoatl Tapınağı’ndan hareketle incelendiğinde gezegenlerin yerdeki yansıması olacak biçimdedir. Turumuzun en önemli bölümü Güneş ve Ay Piramidini göreceğimiz kısımdır. Burada ayrıca Quetzalcoatl Tapınağını ve duvarlarına işlenmiş Tüylü Yılan motiflerini göreceğiz. Öğle yemeğimizi tur esnasında yerel bir restoranda alacağız.  Tur bitimi otelimize transfer. Konaklama otelimizde.

    3. Gün                 Mexıco Cıty

    Kahvaltının ardından Frida Kahlo Müzesi & Xochimilco (Soçimilko) Tekne Turu için yola çıkıyoruz. İlk olarak Nahuatl dilinde ‘Çiçeklerin büyüdüğü yer’ anlamına gelen Xochimilco’ya görmek için yola çıkacağız. 1987’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Xochimilco’da, Aztek döneminden beri bölgede yaşayanlar için önemli bir tarım alanı olan kanalların 180 kilometre kadarı günümüze ulaşmış. Burada çeşitli renklerle boyanmış “trajineras” adı verilen kayıklara binerek, mariachi müzikleri eşliğinde manzaranın ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Tur bitimi yirminci yüzyılın popüler kültür ikonu haline gelen Meksikalı ressam Frida Kahlo, tablolarında kendi resimlerini çizmesinin sebebini şu sözleriyle açıklıyor: “Kendi resimlerimi çiziyorum. Çünkü çok yalnızım ve en iyi bildiğim şey yine kendimim. “Picasso’nun “ Biz onun gibi insan yüzleri çizmeyi bilmiyoruz “ dediği, ayrıca Louvre Müzesinin bir tablosunu satın aldığı Frida Kahlo’ya ait yaklaşık 300 parça eşyanın bulunduğu  “La Casa Azul – Mavi Ev” her yıl dünyanın dört bir tarafından ziyaretçi kabul etmektedir. Frida Kahlo’nun evini gezdikten sonra otelimize transfer.  Konaklama otelimizde.

    4. Gün                 Mexıco Cıty – Merida – Chıchen Itza

    Kahvaltımızı kumanya olarak alıyor ve erken saatlerde havalimanına transfer oluyoruz. 1 saat 35 dk’lık uçuşun ardından Merida’ya ulaşıyoruz. Varışımızın ardından alandan ayrılıp Dünya’nın 7 harikasından birisi sayılan ve Meksika’nın en çok ziyaret edilen ikinci arkeolojik sit alanı olan Chichen Itza’yı görmek üzere yola çıkıyoruz. Chichen-Itza’daki El Castillo (kale) adıyla tanınan Kukulkan (Kukuul Kaan) piramidinin yüksekliği üst platforma nazaran 24 m'dir. Efsaneye göre kent 10. yüzyılda Quetzalcoatl önderliğindeki Toltekler tarafından alınmıştır. Tur bitimi Mayalar’ın inanışlarında kutsal birer bölge olan cenote adı verilen obruklarda daha önce yaşamadığınız türden bir yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu büyüleyici keşiflerin ardından Chichen Itza’da bulunan otelimize transferimiz gerçekleşecek. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    (Yerel havayollarının müsaitliğine göre Merida yerine Cancun havalimanı tercih edilebilir)

    5. Gün                 Chıchen Itza – Tulum – Cancun

    Kahvaltının ardından, rotamızı Mayalara 300 yıl boyunca ev sahipliği yapan, Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan turkuaz denizi ve yerel kültürün canlılığını halen taşıyan tarihi kent Tulum’a gidiyoruz. Kayalıkların üzerine inşa edilen tarihi yapılar deniz seviyesinden 12 mt yüksekliktedir. Tulum ziyaretimizin ardından rotamızı Cancun’a çeviriyoruz. Cancun’a varışımızın ardın denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Konaklama otelimizde. 

    6. Gün                 Cancun

    Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından deniz, kum ve güneşin tadını çıkartacağız.

    7. Gün                 Cancun

    Otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından deniz, kum ve güneşin tadını çıkartacağız.

    8. Gün                 Cancun – Istanbul

    Kahvaltımızın ardından otelden check out işlemlerimizi tamamlayıp İstanbul uçuşu için havalimanına transfer oluyoruz. Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuyoruz.

    9. Gün                 İstanbul

    İstanbul’a varışımızın ardından daha önce vermiş olduğunuz adresinize geçekleştireceğimiz transfer ile turumuz son buluyor.

  • fotoicon
    fotogaleri
  • *** Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

    Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Golden Bay Tour sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

    Golden Bay Tour, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Golden Bay Tour, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Golden Bay Tour sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

  • FİYATLANDIRMA

    UÇUŞ DETAYLARI

    KALKIŞ TARİHİ

    KİŞİBAŞI

    2 ve 3 Kişilik Odada

    20 – 28 Ocak 2024

    4.190 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati  19 Ocak  Cuma saat 23:00

      20 Ocak  TK 181 İstanbul   02:25 -  Mexico City     08.15

      27 Ocak  TK 189 Cancun    09.50 -  İstanbul            05:45 +1 (İst’e varış 28 Ocak  )

    15 – 23 Haziran 2024

    4.290 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati  14 Haziran  Cuma saat 23:00

      15 Haziran  TK 181 İstanbul   02:25 -  Mexico City     08.15

      22 Haziran  TK 189 Cancun    09.50 -  İstanbul            05:45 +1 (İst’e varış 23 Haziran)

    05 – 13 Ekim 2024

    4.090 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati  04 Ekim Cuma saat 23:30

      05 Ekim  TK 181 İstanbul   02:25 -  Mexico City     08.15

      12 Ekim  TK 181 Cancun    13.50 -  İstanbul            10:00 +1 (İst’e varış 13 Ekim)

    10 – 18 Kasım 2024

    4.290 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati  09 Kasım  Cumartesi saat 23:00

      10 Kasım  TK 184 İstanbul   02:25 -  Mexico City     08.15

      17 Kasım  TK 184 Cancun    14.30 -  İstanbul            10:35 +1 (İst’e varış 13 Kasım)

    26 Aralık 2024 – 03 Ocak 2025

    4.690 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati  25 Aralık  Çarşamba saat 23:00

      26 Aralık  TK 181 İstanbul   02:25 -  Mexico City     08.15

      02 Ocak  TK 189 Cancun    09.50 -  İstanbul            05:45 +1 (İst’e varış 03 Ocak)

    SINGLE Oda Farkı :

    + 1.090 USD

     

Misafir Yorumları

yorumlarGÖNÜL ÖNER

Golden Bay ile,
6 veya 7 tura katıldım, Baltık turundan yeni döndüm. Ankara'da Golden Bay de Barış Çağıran bey sayesinde, bu turları alıp, sorunsuz ve zevkli gezilere katıldık.

Gönül ÖNER

yorumlarBİRSEN & NEJAT EFEOĞLU

Bu güzel bulusmayı organize eden başta Sevgili Tuğrul ve Sezen'e, Golden Bay'in bizim için gereken her şeyi en iyi şekilde yapmak için çaba gösteren üyelerine candan teşekkür ederiz. Sağlıkla nice buluşmalar olsun.

Birsen-Nejat EFEOĞLU

yorumlarMÜRİEL HAYIREL

Tüm Goldenbay ailesine selam,
Hiç uzun uzun anlatmaya gerek yok:) herseyiyle mukemmel ,çok keyifli ve tabii ki sevgili Deniz sayesinde çok oğretici bir deneyimimiz oldu.
şimdiden gelecek yıl yapacağımız seyahati planlıyoruz!!!!!
organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler…..

saygılarımla
Müriel HAYIREL

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim