Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

YURTDIŞI TURLARI

Anasayfa » Yurtdışı Turları » Orta & Latin Amerika Turları » MEKSİKA & GUATEMALA TURU
Exclusive
MEKSİKA & GUATEMALA TURU

MEKSİKA & GUATEMALA TURU

Mexico City (3) & Antigua (2) – Atitlan Gölü (1) – Guetamala City (1) -Tulum & Playa Del Carmen – Chichen Itza – Cancun (2)
Tarihler: 21 Mart & 02 Mayıs 2024
Günler: 9 Gece 10 Gün
4690 $
BİLGİ İSTEYİN
  • 1.Gün                  İSTANBUL – MEXICO CITY

    Turumuz vermiş olduğunuz adrese gelecek olan özel araç ve şoförünüz ile buluşmanızla başlıyor. İstanbul Havalimanı’nda kurulacak Golden Bay Tour deskinde buluşuyor; bilet, bagaj ve pasaport kontrollerinin ardından saat Türk Havayolları’na ait tarifeli sefer ile Mexico City’e hareket ediyoruz. Yerel saat ile sabah saatlerinde Mexico City’ye varıyoruz. Havalimanında bizi bekleyen yetkililerce karşılanıyor ve kahvaltımızı yapmak üzere konaklama yapacağımız otele doğru hareket ediyoruz. (check in yapılmayacak, check in işlemleri saat 16:00’dan sonra otel kabul etmektedir). Kahvaltımızı yaptıktan sonra Xochimilco (Soçimilko) Tekne Turu için yola çıkıyoruz. İlk olarak Nahuatl dilinde ‘Çiçeklerin büyüdüğü yer’  anlamına gelen Xochimilco’ya görmek için yola çıkacağız. 1987’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Xochimilco’da, Aztek döneminden beri bölgede yaşayanlar için önemli bir tarım alanı olan kanalların 180 kilometre kadarı günümüze ulaşmış. Burada çeşitli renklerle boyanmış “trajineras” adı verilen kayıklara binerek, manzaranın ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Tur bitimi şehir merkezine dönüyor ve Meksika’nın dünyaca ünlü yemeği olan Taco’larını tatmak üzere yerel bir restoranda öğle yemeğimizi alacağız. Yemeğin ardından Dünyanın en büyük kentlerinden biri olan Mecixo City’i yakından tanımaya başlıyoruz. Turumuza dünya mirası listesinde yer alan tarihi merkez ile başlıyoruz. Turumuzun devamında ‘’ Zocalo ‘’, Amerika’nın en büyüklerinden biri olan Metropolitan Katedralini, halen faal olan Ulusal Sarayı görüyoruz. Turumuzun devamında Tenochtitlan şehirinin en önemli Aztek tapınaklarından biri olan Templo Mayor’un harabelerini göreceğiz. Sonrasında dinlenmek üzere otelimize geçiyoruz. Konaklama otelimizde.

    2. Gün                 MEXICO CITY

    Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Aztek dönemi hazinelerine, takvim taşlarına ve birçok etkileyici esere ev sahipliği yapan Antropoloji Müzesini ziyaret edeceğiz. Müze gezimizin ardından öğle yemeğimizi almak üzere yerel restorana geçiyoruz. Yemek bitimi Frida Kahlo müzesini ziyaret etmek üzere yola çıkacağız. Yirminci yüzyılın popüler kültür ikonu haline gelen Meksikalı ressam Frida Kahlo, tablolarında kendi resimlerini çizmesinin sebebini şu sözleriyle açıklıyor: “ Kendi resimlerimi çiziyorum. Çünkü çok yalnızım ve en iyi bildiğim şey yine kendimim. “ Picasso’nun “ Biz onun gibi insan yüzleri çizmeyi bilmiyoruz “ dediği, ayrıca Louvre Müzesinin bir tablosunu satın aldığı Frida Kahlo’ya ait yaklaşık 300 parça eşyanın bulunduğu  “La Casa Azul – Mavi Ev” her yıl dünyanın dört bir tarafından ziyaretçi kabul etmektedir. Frida Kahlo’nun evini gezdikten otelimize transfer olacağız.  Konaklama otelimizde. 

    3. Gün                 MEXICO CITY

    Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Teotihuacan Tapınağını keşfetmek için yola çıkıyoruz. Teotihuacan, arkeolojik olarak ülkenin en etkileyici yerlerinden biri olup antik dünyanın en büyük yerleşim birimlerinden biridir. Teotihuacan tapınaklarının yerleşimi, Orion takımyıldızının yerdeki yansıması olacak şekildedir. Aynı zamanda yerleşim, Queatzalcoatl Tapınağı’ndan hareketle incelendiğinde gezegenlerin yerdeki yansıması olacak biçimdedir. Turumuzun en önemli bölümü Güneş ve Ay Piramidini göreceğimiz kısımdır. Burada ayrıca Quetzalcoatl Tapınağını ve duvarlarına işlenmiş Tüylü Yılan motiflerini göreceğiz. Tur bitimi Mexico City şehir merkezine dönüyor ve öğle yemeğimizi yerel bir restoranda alacağız.  Yemeğin ardından rehberimizin vereceği buluşma saatine kadar şehri dilediğiniz gibi keşfedebilirsiniz. Sonrasında otelimize döneceğiz. Konaklama otelimizde.  

    4. Gün                 MEXICO CITY – GUATEMALA CİTY - ANTİGUA

    Kahvaltının ardından havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayolları ile Guatamala City uçuşumuzu yapıyor ve varışımızın ardından yaklaşık 1 saatlik mesafedeki Antigua’ya gitmek üzere havalimanından ayrılıyoruz. Antigua’ya varışımızla birlikte otelimize geçiyoruz. Konaklama otelimizde.

    5. Gün                 ANTİGUA

    Kahvaltının ardından Antigua’yı tanımaya başlıyoruz. 1979 yılında İnsanlığın Kültür Mirası ilan edilen Antigua, İspanyol Barok karışımı mimarisi ve birçok sömürge dönemi kilise kalıntısı ile ünlü bir şehirdir. Şehrin sokaklarında keyifle gezimizi yapacak, Kolonyal Müzesi’ni gezeceğiz. Öğle yemeğimiz sonrasında kahve çiftliği ziyaretimiz olacak, dünyanın en iyi kahvelerinden birisinin nasıl üretildiğini görecek ve kahvelerin tadına bakacağız. Turumuzun sonrasında serbest zaman. Konaklama otelimizde.

    6. Gün  ANTIGUA – SAN JUAN LA LAGUNU – ATITLAN GÖLÜ

    Erken kahvaltımızın ardından San Juan Lagunun’da keyifli bir tekne turuna çıkıyoruz. Lagunun etrafında sonra derece organize olmuş köyleri ziyaret edecek, burada üretilen çikolata workshop’una katılacağız. Köylerde ayrıca tekstil ürünlerinden de alabilirsiniz. Sonrasında bir doğa harikası Atitlan Gölüne gidecek, doğanın içinde bulunan otelimize yerleşeceğiz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 

    7. Gün  ATITLAN GÖLÜ – CHICHICASTENANGO – GUATEMALA CITY

    Erken kahvaltımızın ardından Amerika kıtasının en büyük açık hava pazarı  Chichicastenango’ya gidiyoruz. Adate renklerin festivali gibi bir Pazar yeri gezecek ve alış veriş yapma imkanı bulacağız. Eski bir maya tapınağı üzerine kurulan 400 yıllık kiliseyi gezecek ardından alışveriş için bolca zamanımız olacak. Rehberimizin belirleyeceği buluşma saatinde buluşuyor ve başkent Guatemala City’e hareket ediyoruz.  Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    8. Gün  GUATELAMA CİTY– CANCUN

    Kahvaltı sonrası havalimanına transfer oluyor ve yerel havayolları Cancun’a uçuyoruz. Varışımızın arından havalimanında bizi bekleyen aracımızla otelimize transferimiz gerçekleşecek. Check in işlemlerinin ardından deniz ve güneşin tadını çıkartacağız. Konaklama Cancun otelimizde.

    9. Gün  CANCUN – CHICHEN ITZA – CANCUN

    Kahvaltı sonrası Dünya’nın 7 harikasından birisi sayılan ve Meksika’nın en çok ziyaret edilen ikinci arkeolojik sit alanı olan Chichen Itza’yı görmek üzere yola çıkıyoruz. Chichen-Itza’daki El Castillo (kale) adıyla tanınan Kukulkan (Kukuul Kaan) piramidinin yüksekliği üst platforma nazaran 24 m'dir. Efsaneye göre kent 10. yüzyılda Quetzalcoatl önderliğindeki Toltekler tarafından alınmıştır. Tur bitimi Mayalar’ın inanışlarında kutsal birer bölge olan cenote adı verilen obruklarda daha önce yaşamadığınız türden bir yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz. Öğle yemeğimizi yerel bir restoranda alacağız. Bu büyüleyici keşiflerin ardından otelimize transferimiz gerçekleşecek. Konaklama Cancun otelimizde.

    10. Gün                              CANCUN  - İSTANBUL

    Kahvaltımızın ardından otelden check out işlemlerimizi tamamlayıp İstanbul uçuşu için havalimanına transfer oluyoruz. Türk Hava Yolları’nın tarifeli seferi ile saat İstanbul’a uçuyoruz.

    11. Gün                              İSTANBUL

    Sabah saatlerinde İstanbul’a varışımızın ardından daha önce vermiş olduğunuz adresinize geçekleştireceğimiz transfer ile turumuz son buluyor.

    ÖRNEK (vb.) OTELLER

     

     

    MEXICO CITY

    ANTIGUA

    ATITLAN

    GUATEMALA

    CANCUN

      Barcelo Reforma 5* vb

     Camino Real Antigua 4* vb

     Hotel Atitlan  4* vb.

      Barcelo Guatemala City  5* vb.

      Presidente Intercontinental  5* vb.

  • fotoicon
    fotogaleri
  • *** Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

    Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Golden Bay Tour sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

    Golden Bay Tour, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Golden Bay Tour, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Golden Bay Tour sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

  •   FİYATLANDIRMA

    UÇUŞ DETAYLARI

    KALKIŞ TARİHİ

    KİŞİBAŞI

    2 ve 3 Kişilik Odada

     21 – 31 Mart 2024

    4.690 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati  20 Mart  Çarşamba saat 23:00

      21 Mart  TK 181 İstanbul (IST)  02:25 -  Mexico City (MEX)     08.15

      30 Mart  TK 181 Cancun (CUN)   14.30 -  İstanbul (IST)   10:35 +1 (İst’e varış 31 Mart )

     02 – 12 Mayıs 2024

    4.690 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati  01 Mayıs  Çarşamba saat 23:00

      02 Mayıs  TK 181 İstanbul (IST)  01:55 -  Mexico City (MEX)     07.05

      11 Mayıs  TK 181 Cancun (CUN)   13.50 -  İstanbul (IST)   10:00 +1 (İst’e varış 12 Mayıs )

      SINGLE Oda Farkı :

    + 1.190 USD

     

      Havalimanı buluşma saati, uçuştan 3 saat önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.

      Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

      *işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

Misafir Yorumları

yorumlarBERRAK KINIK

Canım tuğbacığım sayende çookk keyifli nehir turları yaptık yapmayada devam ediyoruz.Güler yüzün samimiyetinle herşey çok keyifliydi iyiki varsın😘

Berrak KINIK

 

 

yorumlarMEHMET MÜDERRİSOĞLU

15-23 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlediğiniz GÜNEY AFRİKA turuna ailece katıldık.  

Öncelikle daha yola çıkmadan firmanızdan gördüğümüz ilgi Betül hanım sayesinde yolculuğumuzun çok iyi geçeceğini gösteriyordu.  Kendisine özellikle teşekkürlerimizi iletmenizi rica ederim.

Rehberimiz Deniz Kılıç ise şimdiye kadar gittiğim yirmiden fazla seyahatimde en ilgili, en candan, en işini sevgi ve istekle yapan biri idi. Sizi onunla çalıştığınız için kutlarken onu da ayakta alkışlamak isterim.

Güney Afrika uzak bir yol, bilinmeyen bir yer olduğu halde hiç sıkılmadan, yaşım icabı yorucuda olsa fevkalade zevk alarak katıldık.  Kaldığımız ilk otel çok harika olmasa bile idare eder derecede idi.  Ancak Sun Cityde kaldığımız otel fevkalade idi.  Açıkçası keşke bir gece daha kalabilseydik demek isterim.

Tümüyle GOLDEN BAY TURİZM ailesine sonsuz teşekkürler ederim, tümüyle her şey muhteşemdi.

Bundan sonra yapacağınız gezileri ilk duymak ve özellikle Deniz Kılıç ın katılacaklarını mutlaka uyarmanızı dilerim, gitmediğimiz destinasyonlara ise katılmak isterim.

Her şeye teşekkürler eder, tüm çalışan ailenize sevgilerimi iletirim.
 
Mehmet MÜDERRİSOĞLU

yorumlarASİYE YALÇINKAYA

08-17.02.2019 tarihinde Deniz Kılıç rehberliğinde unutulmaz bir tatil geçirdik. Bu turu organize eden her türlü ayrıntıyı bizim için düşünen, sorularımıza içtenlikle cevap veren Gonca Tekin ‘e vee varlığıyla bize hem rehberlik hem yoldaşlık yapan çok sevgili Deniz Kılıç’a bu müthiş deneyim için çok teşekkür ederim

Asiye YALÇINKAYA

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim