Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

YURTDIŞI TURLARI

Anasayfa » Yurtdışı Turları » Orta & Latin Amerika Turları » INTİ RAYMİ’DE (GÜNEŞ FESTİVALİ) PERU & BOLİVYA & KOLOMBİYA
Exclusive
INTİ RAYMİ’DE (GÜNEŞ FESTİVALİ)  PERU & BOLİVYA & KOLOMBİYA

INTİ RAYMİ’DE (GÜNEŞ FESTİVALİ) PERU & BOLİVYA & KOLOMBİYA

Bogota (2) & Lima (2) & Kutsal Vadi (1) & Cusco (2) Puno (1) & La Paz (2)
Tarihler: 20 Haziran 2024
Günler: 10 Gece 11 Gün
6290 $
BİLGİ İSTEYİN
  • 1.Gün                  İstanbul – Bogota // 20 haziran

    Turumuz vermiş olduğunuz adrese gelecek olan özel araç ve şoförünüz ile buluşmanızla başlıyor. İstanbul Havalimanı’nda kurulacak Golden Bay Tour kontuarında buluşuyor; bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türk Havayolları’na ait TK 800 sefer sayılı uçuşu ile Bogota’ya hareket ediyoruz. Uçuşumuz sonrası yerel saat ile akşam saatlerinde Bogota’ya varıyoruz. Varışımızı takiben  yerel rehberimiz bizi havalimanında karşılıyor ve özel aracımız otelimize transfer olacağız. Odaların alınmasının ardından akşam yemeğine kadar istirahat etmeniz için serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    2. Gün                 Bogota –Lima // 21 haziran

    Sabah kumanya şeklinde alacağımız kahvaltı ile havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayolları ile Lima’ya hareket ediyoruz. Varışımızı takiben yerel rehberimiz bizi havalimanında karşılıyor. Lima şehir turumuza Lima’nin yeni bölümü olan Plaza De Armas ile başlıyor ve San Francisco manastırının ardından  öğle yemeğimizi de alacağımız Larco Müzesi gezimizle devam ediyor.  San İsidro ve Miraflores’i gezdikten sonra otelimize transferimiz gerçekleşiyor. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    3. Gün                 Lima // 22 haziran

    Sabah kahvaltının ardından Lima’yı keşfetmeye devam edeceğiz. Öncelikle şehrin modern merkezi olan Miraflores’te ki Merkez Parkı ve çok romantik bir park olan Parque de Amor’u ziyaret edeceğiz. Hükümet Binası, Merkez Katedral, Başpiskoposluk ‘da yolculuğumuz sırasınca göreceğimiz önemli mimari eserlerden sadece bazıları… Tur bitimi dinlenmek üzere otelimize geçeceğiz. Konaklama otelimizde.

    4. Gün                 Lima - Cuzco - Pisac - Ollantaytambo - Kutsal Vadi // 23 haziran

    Kahvaltının ardından özel aracımız ile havalimanına transfer oluyoruz. Yerel havayolları ile Cuzco’ya hareket ediyoruz. Varışımızı takiben havalimanında bizi karşılayacak olan yerel rehberimiz ve özel aracımız ile dünyanın en renkli yerel pazarlarından biri olan, bölgede bulunan birçok köy ve kasabadan gelen yerlilerin alışverişlerini çoğunlukla da takas usulü gerçekleştirdikleri Pisac Pazarı’nı görmek üzere Pisac’a hareket ediyoruz. Burada And Dağları yerlilerinin yapmış olduğu ürünlerden alabilir ya da renk cümbüşü içinde muazzam kareler yakalayabilirsiniz. Gezinin ardından öğle yemeğimiz yerel bir restoranda alıp özel aracımız ile Ollantaytambo’ya geçiyoruz. Toplamı 50 tonu geçen 6 monolitten oluşan Ollantaytambo Kalesi ve Güneş Tapınağı gezilerimiz ile bugünkü gezimizin sonuna geliyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Kutsal Vadi’de yer alan otelimizde.

    5. Gün                 Kutsal Vadi - Machu Picchu – Cuzco // 24 haziran

    Kahvaltının ardından Ollantaytambo Tren İstasyonu’na transfer oluyoruz. Özel gezi treni ile Kutsal Vadi boyunca yaklaşık 1 saat 30 dakika kadar sürecek olan keyifli yolculuğumuz Machu Picchu’nun eteklerinde yer alan Aguas Calientes’te son buluyor. Yüzyıllarca gizli kalan ve 1911 yılında Hiram Bing- ham tarafından keşfedilen, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Machu Picchu’ya küçük otobüslerle gidiyoruz. Bölgenin eşsizliği ve dâhice mimarisi ile dünyanın en büyük tarihi eserlerinden olan Machu Picchu’da öğlene kadar turumuz devam ediyor. Öğle yemeğimizi alıyoruz. Bu unutulmaz deneyimin ardından küçük otobüsler ile tren istasyonuna transfer oluyor ve Ollantaytambo’ya hareket ediyoruz. Akşam yemeğimizi Ollantaytambo’da yerel bir restorantta alıp Cuzco’ya giderek otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde.

    6. Gün                 Cuzco (Inti Raymi – Güneş Festivali) // 25 haziran

    Kahvaltının ardından tüm gün Inti Raymi (Güneş Festivali) kutlamalarına katılacağız. Bu kutlama her yıl 24 Haziran’da, güney yarımkürede kış gündönümünde gerçekleşmektedir. Gökbilimci İnkalar, güneşe taparlar ve güneş ve gezegenimiz arasındaki etkileşimi törenlerle kutlarlardı. Günümüze kadar gelmiş bu geleneksel festivale tanıklık edeceğiz. Festival boyunca izleyeceğimiz seremoninin sahnelemesi Güneş Tanrısına teşekkür etmeyi amaçlamaktadır. Törenler ve şovlar gün batımına kadar devam etmektedir. İnka İmparatorluğu’nun merkezi olan Plaza De Armas’ı,  Coricancha  tapınağını ve Sacsayhuaman Kalesi’ni festival esnasında görmüş olacağız. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    7. Gün                 Cuzco –Puno // 26 haziran

    Kahvaltının ardından özel otobüsümüzle, uzun ve keyifli bir yolculukla ulaşacağımız Puno’ya hareket ediyoruz. Yolculuğumuz esnasında yol üstünde muhteşem kolonyal tarzı ile Andahuaylillas kilisesi ve Vilcanota nehrinin kenarındaki İnka arkeolojik sit alanı olan Raqchhi kalıntılarını göreceğiz. Kalıntılar arasında en ilginç olanı iki katlı, silindir biçimli sütunları ve dört büyük avlusu ile Virakoça Tapınağı’dır. Günümüzde tapınağın 12 metre yükseklikteki merkezi bir duvarı kalmış olmasına karşın bilinen en büyük İnka tapınağı olduğu söylenmektedir. Raqchhi kalıntıları gezimizin bitimiyle tipik bir İnka köyü olan Pukara’da fotoğraf molası verip Puno’ya devam ediyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

    8. Gün                 Puno Uros Adası Titicaca Gölü Puno Desaguadero – Tiwanaku – La Paz // 27 haziran

    Otelden tekne ile Uros Adalarına gün doğumunu yakalamak için hareket ediyoruz. Titicaca Gölü’nün Puno şehri kıyılarında yer alan bu adalar yerliler tarafından sazdan yapılmakta ve Uros halkının her türlü ihtiyacını karşılayabilen bu yüzen adalar çıpalar ile göl tabanına sabitlenmektedir. Uros ziyaretimizin ardından kahvaltı için otele dönüyoruz. Kahvaltıdan sonra Puno- Desaguadero sınırına gidiyoruz. İnkalardan önceki en eski And dağları medeniyetinin başkenti Tiwanaku kalıntılarına doğru yola çıkıyoruz. Ünlü güneş kapısını, Ponce ve Fraile monolitleri, Akapana Piramidi, yarı yeraltı tapınağı ve görkemli Kalasasaya kutsal tapınağı göreceğimiz yerler arasındadır. Tur bitimi La Paz’a yolculuğumuz devam ediyor ve otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.

    9. Gün                 La Paz // 28 haziran

    Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Ay Vadisi’ndeki yürüyüşümüzü gerçekleştiriyoruz. Ardından La Paz’ı keşfetmeye başlayacağız. Turumuz esnasında ilginç Büyücüler Çarşısı’nı, Hükümet Sarayı’nı ve Ulusal Kongre binasının bulunduğumu Plaza Murillo’yu geziyoruz. Son olarak La Paz şehrinin muhteşem manzarasını izlemek için teleferik turumuzun ardından otele transfer oluyoruz. Geceleme otelimizde.

    10. Gün                              La Paz- Bogota // 29 haziran

    Sabah çok erken saatte alana transfer ve Bogota’ya uçuş. Varışı takiben; kahvaltımızı alıp Zipaquira’ya, tuz madenleri tüneline inşa edilmiş olan Salt Catedral’i gezmek üzere yola çıkıyoruz. Rehberimiz eşliğinde yapacağımız gezinin bitişiyle öğle yemeğimiz yerel restoranda alıyor ve Bogota’ya dönüyoruz. Bogota’nın bölgeye has aromalı kahvelerini tatmak için vakit ayırıyoruz. Otelimize transfer ve geceleme otelde.

    11. Gün                              Bogota – İstanbul // 30 haziran

    Otelde alacağımız  kahvaltının ardından check out işlemlerimizi tamamlayıp şehir turumuz için çıkış yapacağız. Turumuzun bu kısmında öncelikle Altın Müzesi, Fernando Botero Müzesi ve La Candelaria tarihi mahallesini görüp, devamında şehrin tarihi dokusunu tanımak için rehberimiz eşliğinde Plaza Bolivar’ı gezeceğiz. Günün son durağı Bogota’yı harika manzarasını yakalayacağımız 3000 metre yükseklikteki Monserrate tepesine teleferikle çıkıyoruz. Tur bitimi öğle yemeğimizi alıyoruz ve havalimanına doğru yola çıkacağız. Bogota ‘’ El Dorado’’ havalimanına transfer sonrası bilet, bagaj ve pasaport işlemlerinin ardından Türk Havayollarının TK 800 sefer sayılı uçuşu ile İstanbul’a hareket ediyoruz. Uçağımız Panama'da yaklaşık 1 saat 30 dakikalık teknik beklemenin ardından tekrar İstanbul'a doğru yola devam edecek olup geceyi uçakta geçireceğiz.

    12. Gün                              İstanbul // 01 Temmuz

    Varışımız Türkiye saati ile akşam saatlerinde gerçekleşiyor. Turumuz sizi önceden vermiş olduğunuz adrese götürecek olan özel araç ve şoförünüz ile buluşmanız ve transferinizle son buluyor.

  • fotoicon
    fotogaleri
  • Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

    Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Golden Bay Tour sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.

    Golden Bay Tour, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Golden Bay Tour, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır.

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Golden Bay Tour sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

  • FİYATLANDIRMA

    UÇUŞ DETAYLARI

    KALKIŞ TARİHİ

    KİŞİBAŞI

    2 ve 3 Kişilik Odada

    20 Haziran – 01 Temmuz 2024

    6.290 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati:  20 Haziran  Perşembe saat 06:00

      20 Haziran  TK 801  İstanbul   09:40 -  Bogota     15.05

      30 Haziran  TK 801   Bogota    16.35 - İstanbul    16.35 +1 (İst’e varış 1 Temmuz)

      ** Dönüşte Panama City’de duraklama var 1 saat 40 dk (uçaktan inilmeyecek)

      SINGLE Oda Farkı :

    + 990 USD

     

      Havalimanı buluşma saati, uçuştan 3 saat önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.

      Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

      *işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

Misafir Yorumları

yorumlarSENİHA ÖZKARTAL

En son Eylül ayında Kanada-Alaska turu yaptık çok güzel bir gezi programı ve muhteşem bir organizasyondu
Her zaman ilk tercihimiz Golden Bay gemi turlarıdır herkese tavsiye ederim

Seniha ÖZKARTAL

yorumlarMEHMET MÜDERRİSOĞLU

15-23 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlediğiniz GÜNEY AFRİKA turuna ailece katıldık.  

Öncelikle daha yola çıkmadan firmanızdan gördüğümüz ilgi Betül hanım sayesinde yolculuğumuzun çok iyi geçeceğini gösteriyordu.  Kendisine özellikle teşekkürlerimizi iletmenizi rica ederim.

Rehberimiz Deniz Kılıç ise şimdiye kadar gittiğim yirmiden fazla seyahatimde en ilgili, en candan, en işini sevgi ve istekle yapan biri idi. Sizi onunla çalıştığınız için kutlarken onu da ayakta alkışlamak isterim.

Güney Afrika uzak bir yol, bilinmeyen bir yer olduğu halde hiç sıkılmadan, yaşım icabı yorucuda olsa fevkalade zevk alarak katıldık.  Kaldığımız ilk otel çok harika olmasa bile idare eder derecede idi.  Ancak Sun Cityde kaldığımız otel fevkalade idi.  Açıkçası keşke bir gece daha kalabilseydik demek isterim.

Tümüyle GOLDEN BAY TURİZM ailesine sonsuz teşekkürler ederim, tümüyle her şey muhteşemdi.

Bundan sonra yapacağınız gezileri ilk duymak ve özellikle Deniz Kılıç ın katılacaklarını mutlaka uyarmanızı dilerim, gitmediğimiz destinasyonlara ise katılmak isterim.

Her şeye teşekkürler eder, tüm çalışan ailenize sevgilerimi iletirim.
 
Mehmet MÜDERRİSOĞLU

yorumlarAYŞE BİLGİNSOY

Değerli Golden Bay ailesi,

8-17 Şubat tarihleri arasında ilk defa Golden Bay'in düzenlediği bir tura katıldım. İlk turumun aynı zamanda ilk safarim olması ve rehberimizin Deniz Kılıç olması benim için büyük bir şanstı, unutamayacağım bir tecrübe yaşadım. Başta Deniz Kılıç ve Gonca Hanım olmak üzere tüm Golden Bay ekibine bana bu güzellikleri yaşattıkları için teşekkür ederim.

Saygılarımla
Ayşe BİLGİNSOY

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim