Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

YURTDIŞI TURLARI

Anasayfa » Yurtdışı Turları » Hindistan Alt Kıtası Turları » BUDİZM’İN İKİ YÖNÜ NEPAL & TAYLAND
Exclusive
BUDİZM’İN İKİ YÖNÜ NEPAL & TAYLAND

BUDİZM’İN İKİ YÖNÜ NEPAL & TAYLAND

Bangkok (2) & Katmandu (3)
Tarihler: 11 Kasım 2024
Günler: 5 Gece 7 Gün
2990 $
BİLGİ İSTEYİN
  • 1.Gün                  İSTANBUL – BANGKOK   11 Kasım 2024

    Programımız, sizi havalimanındaki buluşma noktamıza götürmek üzere verdiğiniz adrese gelecek özel aracınızın evinize ulaşması ile başlıyor. İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde buluşarak, check-in işlemlerin tamamlanmasının ardından Türk Hava Yollarının tarifeli seferi ile Bangkok uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Geceyi uçakta geçiriyoruz.

    2. Gün                 BANGKOK  12 Kasım  2024

    Bangkok’a varışımızı takiben havalimanında karşılanıyor ve Bangkok turumuzu gerçekleştirmek üzere şehir merkezine transfer oluyoruz. Göreceğimiz yerler arasında Altın Buda (Wat Traimit Withayaram), Büyük Saray, Wat Phra Kaew (Zümrüt Buda), Wat Pho (Yatan Buda), Temple of Dawn (Şafak Tapınağı), Wat Arun, Wat Pak Nam bulunuyor.  Büyük Saray, binlerce yıl boyunca zarif Kraliyet mimarisinin sayısız görkemli ve ilham verici örneklerinden oluşuyor.  Büyük saray’a kısa bir yürüme mesafesinde olan Yatan Buda olarak da bilinen, altın varak ve sedef süslemelerle kaplı etkileyici Wat Pho, bugün Budizm’e ait göreceğimiz aydınlanmayı temsil eden Buda’nın on yıllardır saygı duyulan heykellerinden birisi. Wat Paknam Phasi Charoen ise, Wat Paknam tepesinde çok güzel zümrüt camlı pagodayı bulacağınız beş katlı büyük pagodasıyla ünlüdür. Wat Paknam olarak da bilinen bu kutsal tapınak, ziyaretçilere kendilerini huzur ve kültürel zenginlik dolu bir dünyaya kaptırmaları için eşsiz bir fırsat sunuyor. Öğle yemeğimizi turumuz sırasında alıyoruz. Çin Mahallesi, Çiçek Pazarı, Demokrasi Anıtı ve Tayland Parlamento Binası da geçeceğimiz yerler arasında. Turumuzun ardından dinlenmek üzere otelimize dönüyoruz. Konaklama otelimizde.

    3.GÜN               BANGKOK  13 Kasım 2024

    Otelde alacağımız kahvaltının ardından Tayland ve Bangkok denilince akıllara gelen ilk yerlerden biri Yüzen Pazar ya da kullanılan diğer adı ile Yüzen Market olarak da bilinen Damnoen Saduak’a hareket ediyoruz. Yüzen pazarlar geçmişten günümüze Tayland kültüründe önemli yere sahip. Taze sebze ve meyve, yiyecek ve çeşitli eşyaların satıldığı pazarların normal sokak pazarlarından farklı olmasının en önemli sebebi pazarların kanallar arasında kuruluyor olması. Yani satış yapan yerli halk da alışveriş yapan ziyaretçiler de kayıklar eşliğinde kanallar arasında kurulu olan pazarlarda geziyor.

    Bölge sakinleri 200 çeşit kanal oluşturmuş, zamanla da bu kanallarda alıveriş faaliyetleri başlamış. Boyutu, konumu, ürün çeşitliliği ve tasarımı sayesinde, Damnoen Saduak en ünlü ve en popüler olanıdır ve The Man With the Golden Gun, Bangkok Dangerous gibi filmlerde yer almıştır. Yüzen market turumuzun ardından öğle yemeğimizi alıyoruz. Ve bir sonraki programımız için Maeklong tren pazarına geçiyoruz. Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra otelimize dönerken yol üzerinde Hindistan Cevizi fabrikası göreceğiz. Taylandlı çiftçilerin hindistancevizi nektarını ve hurma şekerli somunu nasıl ürettiğini gözlemleyeceksiniz. Hindistan cevizi çiçeğinin kesilmesi, nektarın bambu bir kaba  boşaltılması, muhafaza odunlarının kaba konulması, hindistan cevizi nektarının kaynatılıp pastörize edilerek içilebilir hale getirilmesinin bir gösterimini göreceksiniz. Geleneksel Tay “tavşan dişleri” ahşap makinesini kullanarak Hindistan cevizi kabuğundan Hindistan cevizi sütünü sıkmayı deneyimledikten sonra otelimize hareket ediyoruz. Geceleme otelimizde.

    4.Gün              BANGKOK -  KATMANDU   14 Kasım 2024

    Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından serbest zaman. Rehberimizin belirleyeceği saatte buluşuyor ve Kathmandu uçuşumuzu gerçekleştirmek üzere Bangkok havalimanına transfer oluyoruz. Bagaj ve check -in işlemlerinin ardından Kathmandu uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. Kathmandu havalimanına varışımızın ardından havalimanında karşılanıyor ve otelimize gitmek üzere havalimanından ayrılıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    5. Gün                 KATMANDU- 15 Kasım 2024

    Himalayaların gizemli kenti Katmandu şehir turumuza başlıyoruz. Bugün şehrin kültür merkezi olan, eski kraliyet sarayı, Altın Kapı ve çeşitli tapınakların da içinde bulunduğu birçok tarihi anıta sahiplik yapan Bhaktapur Durbar Meydanı’na gideceğiz. Bu meydanda UNESCO tarafından Dünya Mirası ilan edilmiş birçok bina ve tapınağı göre imkânına sahip olacak ve mimarisine hayranlık duyacağız. Sonrasında Patan Şehri ve Maymun Tapınağı (Swayambhunath) turumuz için hareket ediyoruz. Patan Katmandu Vadisi’nin en eski şehri ve Güzel Sanatlar Şehri olarak geçiyor. Her köşesinde 4 tane stupa tapınağı zamanının ünlü Kralı Ashoka tarafından yaptırılmıştır. Hindu ve Budist yapıları ile dolu bu güzel şehirde el yapımı işçilik ile yapılmış birçok eşya alınabilir. Gezimizin ardından Maymun Tapınağına doğru yola çıkıyoruz. Katmandu vadisindeki tüm kutsal türbeler arasında eski ve esrarengiz bir yer. Yüksek beyaz kubbesi ve ışıltılı altın kulesi kilometrelerce öteden ve vadinin her tarafından görülebilmektedir. Bir taş yazıt üzerinde bulunan tarihi kayıtlar, stupanın MS 5. yüzyıldan itibaren zaten önemli bir Budist hac yeri olduğuna dair kanıt sağlıyor. Swayambhunath stupa'sına, hacılar ve rahipler gittikten sonra geceleri tapınakta koşuşturan yüzlerce maymun yüzünden "Maymun Tapınağı" da denir. Bu tapınakta da keyifle turumuzu yaptıktan sonra otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    6. Gün     KATHMANDU  16 Kasım 2024

    Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından Bhaktapur şehri, Paşhupati Tapınağı ve Budha Stupa turumuz için otelimizden ayrılıyoruz. Dünyanın en önemli Hindu tapınaklarınındın birisi olan Pashupati’de Hinduların hayatlarına yakından tanıklık edecek, ölü yakma törenlerini gözleme fırsatı bulacağız. Fotoğraf çekmekten hoşlananlar için harika fırsatlar sunacak. Sonrasında Budhanath Tapınağı’na gidecek ve Budist rahiplerin en kutsal tapınağı sayılan yeri Ziyaret edeceğiz. Turumuzun devamında Katmandu'ya 15 km uzaklıktaki şehir, birçok heykel, ahşap oymacılığı ve farklı tanrı ve tanrıçalara adanan devasa pagoda tapınaklarının bulunduğu bir orta çağ sanatı ve mimarisi müzesi olarak da bilinen Bhaktapur’a gidiyoruz. Bhaktapur Meydanı, Nepal'in antik sanatlarını öne çıkarması nedeniyle Vadinin en büyüleyici mimari eserlerinden biridir. Taş monolitlerin tepesine tünemiş kralların altın heykelleri, mabedlerinden bakan koruyucu tanrılar, her yerdeki ahşap oymalar (payandalar, lentolar, dikmeler, timpanlar, geçitler ve pencereler) iyi düzenlenmiş bir senfoni oluşturuyor gibi görünüyor. Çömlekçilik ve dokuma başlıca geleneksel endüstrilerdir. Tur bitiminde vereceğimiz serbest zamanın ardından otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

    7. Gün KATHMANDU – İSTANBUL  17 Kasım 2024

    Sabah otelde aldığımız kahvaltının ardından İstanbul uçuşumuzu gerçekleştirmek üzere havalimanına hareket ediyoruz. Check in işlemlerinin ardından Türk Hava Yollarının tarifeli seferi ile İstanbul uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz. İstanbul’a varışımızın ardından turumuz, sizi, önceden vermiş olduğunuz adrese götürecek olan araç ve şoförünüzle buluşmanız ve transferiniz ile son buluyor.

  • fotoicon
    fotogaleri
  • *** Bu tura 14 yaşından küçük çocukları maalesef kabul edemiyoruz.

    Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Golden Bay Tour sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

    Golden Bay Tour, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Golden Bay Tour, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Golden Bay Tour sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

  •  FİYATLANDIRMA

    UÇUŞ DETAYLARI

      KALKIŞ TARİHİ

    KİŞİBAŞI

    2 ve 3 Kişilik Odada

      11 - 17 Kasım 2024

    2990 USD

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati:  11 Kasım Pazartesi saat 16.30

      11 Kasım TK 64 İstanbul (IST) 20:55– Bangkok  (BKK) 10.15* (Bangkok’a varış 12 Kasım )

      16 Kasım TK 727  Kathmandu  (KTM) 1225 – İstanbul (IST) 18.25 ( Istanbul’a varış 17 Kasım )

      SINGLE Oda Farkı :

    +890  USD

     

      Havalimanı buluşma saati, uçuştan 3 saat önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.

      Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

      *işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

Misafir Yorumları

yorumlarAYŞE BİLGİNSOY

Değerli Golden Bay ailesi,

8-17 Şubat tarihleri arasında ilk defa Golden Bay'in düzenlediği bir tura katıldım. İlk turumun aynı zamanda ilk safarim olması ve rehberimizin Deniz Kılıç olması benim için büyük bir şanstı, unutamayacağım bir tecrübe yaşadım. Başta Deniz Kılıç ve Gonca Hanım olmak üzere tüm Golden Bay ekibine bana bu güzellikleri yaşattıkları için teşekkür ederim.

Saygılarımla
Ayşe BİLGİNSOY

yorumlarPINAR ŞAKMAN

Tuba hanım merhabalar,

Epey uzun bir geziden bu sabah döndük. Size teşekkür etmek için yazıyorum. Gezimiz gayet güzel geçti, rehberimiz Haluk bey çok ilgiliydi, kendisinden çok memnun kaldık.

Eşimle birlikte teşekkürlerimizi iletiyor, başarılar ve sağlıklı günler diliyoruz.

Pınar ŞAKMAN

yorumlarNURBANU PEKOL

Sevgili Tuba hanım,

sayenizde çok keyifli bir gezi yaptık çok teşekkürler. Her zamanaki gibi Goldenbay tarafından düzenlenen herşey sorunsuz geçti. Tuna ve Akdeniz turlarını dört gözlen bekliyoruz. bu arada sizin Peru turunuzu çok övdüler.Lütfen Kasım için aklınızda olalım...Çin olursa tekrar bizi unutmayın lütfen.

Sizlere çok teşekkür ederiz,iyiki varsınız.

Nurbanu PEKOL

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim