Yurtdışı iconEXCLUSIVE
YURT DIŞI TURLARI
nehir iconNEHİR
TURLARI
Gemi iconGEMİ
TURLARI
Yurtdışı iconYURT DIŞI
TURLARI

YURTDIŞI TURLARI

Anasayfa » Yurtdışı Turları » Avrupa & Balkanlar & Adriyatik » PUGLİA & AMALFİ TURU
Exclusive
PUGLİA & AMALFİ TURU

PUGLİA & AMALFİ TURU

Bari (2) – Alberobello – Locorotondo – Ostuni Matera – Salerno (1) – Positano – Sorrento – Pompei - Napoli (2)
Tarihler: 14 Mayıs & 16 Kasım 2024
Günler: 5 Gece 6 Gün
1790 €
BİLGİ İSTEYİN
  • 1.Gün                  İSTANBUL – BARİ

    Turumuz size özel aracınız ile evinizden alınmanız ile başlıyor. İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde rehberinizle buluşma sonrası Türk Hava Yolları kontuarından gerçekleştireceğiniz bagaj ve bilet işlemlerinizin ardından, Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile Bari’ye hareket. Varışımızın ardından şehri keşfetmeye başlayacağız. Şehir turumuz esnasında; Saint Nicola Bazilikası, Mercantile Sqaure, Margarita Theatre görülecek yerler arasındadır. Gezimizin ardından Bari’de bulunan otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

    2. Gün                 BARI – ALBEROBELLO – LOCOROTONDO – OSTUNI – BARI 

    Güne otelde alacağımız kahvaltı ile başlıyoruz. Kahvaltının ardından Puglia özerk bölgesindeki küçük ve şirin kasaba Alberobello’ya transfer oluyoruz. Buradaki turumuz esnasında tarihi 14. Yüzyıllara kadar uzandığı düşünülen, Kral’ın arttığı vergileri ödememek için çatısı taştan olan evler inşa eden halkın, vergi görevlisi kasaba’ya gelince çatıdaki taşları sökmesi ve evleri olmadığını mazeret ederek vergi ödememesi, vergi görevlisi gidince de taşları yeniden dizip çatı inşa ettiği rivayet edilir. Bu yüzden halk zemini ve duvarları sağlam ancak çatısı taştan olan evler inşa etmişlerdir. Başka bir rivayete göre bölgenin ormanlık ve tarım alanlarından oluştuğunu ve halkın yiyecek depolamak için tarımsal amaçlarla inşa ettiğini söylediği Trulli evlerini ziyaret edip sokaklarında yürüyeceğiz. Sonraki durağımız İtalya’nın balkonu olarak bilinen beyaz boyalı evleriyle, kıvrımlı uzun ve rengarenk çiçeklerle süslü sokaklar ile ziyaretçilerini adeta büyüleyen Locorotondo olacak. Locorotondo’dan sonraki son durağımız Duvarlarla çevrili bir akropol ve Doğu etkilerinin bir kanıtı olarak duran beyaz badanalı binalara sahip, "Beyaz İnci" olarak bilinen Puglia’nın güzel şehirlerinden Ostuni’ye transfer oluyoruz. Burada düzenlediğimiz şehir turumuz esnasında; eski şehir, St. Oronzo Heykeli, Ostuni Katedrali görülecek yerler arasındadır. Ostuni ziyaretimiz sonrasında günün yorgunluğunu atmak üzere Bari’de bulunan otelimize geçeceğiz. Konaklama otelimizde.

    3. Gün                 BARİ  – MATERA – SALERNO

    Sabah otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz.  Paleolitik çağ’dan beri insanlığın yaşam izlerinin görüldüğü, Dünya’nın en eski şehirlerinden biri olduğu düşünülen, 1950’lere kadar yaklaşık 16.000 kişinin ikamet ettiği, Tüf kayaların oyulmasıyla inşa edilmiş bir dizi doğal antik mağara konutu olan, Sasso Barisano ve Sasso Caveoso olarak iki bölümden oluşan vaktiyle ev, ahır hatta kilise olarak kullanılmış,1950’li yıllardan sonra devlet tarafından insanların kaliteli yaşamına elverişli olmadığından dolayı boşaltılan ve sonrasından yapılan çalışmalar ile restore edilmiş, 2019 yılında Avrupa kültür başkenti seçilen eşsiz mimarisi ile ünlü Matera’yı ziyaret edeceğiz. Kendimizi film setinde gibi hissedeceğimiz bu antik kentte yapacağımız tur sonrası serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin belirlediği saatte toplanmamız ardından Salerno’da bulunan otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

    4. Gün                 SALERNO– POSİTANO– SORRENTO – NAPOLİ

    Otelde alacağımız kahvaltı ile güne başlıyoruz. Bugün düzenleyeceğimiz turlarımız esnasında tarihi MÖ 6 yüzyıla kadar uzanan, II.Dünya savaşında ise Almanlar ile bir savaşa tarih sahnesi olan, Orta Çağ yapıları ve çevresi ağaçlarla donatılmış sahili ile Salerno, pastel renkli evleri ve butik mağazaların sıralandığı dar sokakları, Amalfi kıyısının en güzel plajlarına sahip olan Positano ve Amalfi kıyılarının UNESCO tarafından koruma altına alınan güzel kasabalarından, Narenciye ve limon bolluğu ile bilinen, her adımda bahçelerde sakanmış limon ağaçlarını görebileceğiniz Sorrento olacak. Amalfi kıyılarının birbirinden renkli ve güzel kasabalarını gezdikten sonra dinlenmek üzere Napoli’de bulunan otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelimizde.

    5. Gün                 NAPOLİ – POMPEİ

    Sabah kahvaltının ardından ilk olarak Bronz Çağı'nda Sarno Nehri'nin ağzındaki bir yamaçta kurulmuş olan, asıl gelişimini MÖ 2.yy’da yaşayan, eşsiz villaları, tapınakları ile o dönemin gelişmiş şehirlerinden, MS 79 yılında yaşadığı Vezüv yanardağının patlaması sonucu bölgede yaşayan tüm canlıların ölümüne neden olan, Yanardağın getirdiği malzemeler ile üzerine kapanan (Patlamanın gücü, MS 1945 yılında Hiroşima'yı yerle bir eden nükleer bombadan 100.000 kat daha büyük olarak hesaplanmıştır.) MS 1755 yılında Sarno Kanalı'nın inşası için çalışmalar başladığında yeniden keşfedilen, UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan antik kent Pompeii’yi ziyaret edeceğiz. Gezimizin ardından Napoli’yi yakından tanımak için panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuzda; VII. Charles’ın 1752 yılında inşa ettirdiği ancak İspanya kralı olmak için tahttan indiğinden hiçbir zaman orada yaşayamadığı, 1996 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine alınan Caserta Kraliyet Sarayı, Avrupa'nın hala kullanılan en eski lirik opera binalarından biri olup Napoli eski şehri ile UNESCO Dünya Mirasları listesine girmiş olan San Carlo Tiyatrosu, kafe ve mağazalarıyla ünlü Umberto 1 Galerisi, Roma’daki Pantheon’dan esinlenerek yapılan San Francesco Di Paolo Kilisesi, Napoli’nin en hareketli merkezlerinden Plebiscito Meydanı, Angev’in Kalesi ve Napoli Limanı dışarıdan görülecek yerler arasındadır. Gezimizin ardından dinlenmek üzere Napoli’deki otelimize transfer oluyoruz. Konaklama otelde.

    6. Gün                 NAPOLİ – İSTANBUL

    Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından rehberimizin belirleyeceği saate kadar şehri dilediğiniz gibi keşfedebilirsiniz. Sonrasında Havalimanı’na transfer oluyoruz. Bagaj, bilet ve gümrük işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile İstanbul’a uçuşumuz gerçekleşiyor. Varışımızla birlikte, turumuz sizi önceden vermiş olduğunuz adrese götürecek olan araç ve şoförünüzle buluşmanız ve transferiniz ile son buluyor.

  • fotoicon
    fotogaleri
  • Geçerli pasaportun olması ve/veya vize alınmış (vize gerekli destinasyon/pasaport için) olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmemektedir. Pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Golden Bay Tour sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir. 

    Golden Bay Tour, hava yolu ile yolcu arasında aracı kurum olup, 28.09.1955 Lahey Protokolü’ne tabidir. Tarifeli ve özel uçuşlarda rötar riski olabilir veya mevcut gezi ve uçuş öncesinde saatler değişebilir. Golden Bay Tour, bu değişiklikleri en kısa sürede bildirmekle yükümlüdür. Yolcularımız uçuş detaylarının değişebileceğini bilerek ve kabul ederek turu satın almışlardır. 0-2 yaş arası çocuklar alan vergisi ve alan hizmetleri bedeli ödemezler

    Tur paketine dahil olan panoramik şehir turları, şehirlerin genel tanıtımı için düzenlenen ve araç içinden rehber anlatımıyla panoramik olarak yapılan müze, ören yeri girişlerini içermeyen en fazla 2-3 saatlik turlardır. Panoramik turlar, programda belirtilen diğer turlar da dahil olmak üzere, tura denk gelen gün ve saatte yerel otoriteler tarafından gezilmesine, girilmesine izin verilmeyen veya herhangi bir etkinlik nedeniyle kapalı yollar sebebiyle gerçekleşmediği takdirde, keza hava şartları nedeniyle turun yapılması imkânsız hale geldiği durumlarda bahse konu turların yapılamamasından Golden Bay Tour sorumlu değildir. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkanlar dahilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.

  • FİYATLANDIRMA

    UÇUŞ DETAYLARI

    KALKIŞ TARİHİ

    KİŞİBAŞI

    2 ve 3 Kişilik Odada

     

     

     

     

     

      14 – 19 Mayıs 2024

    1.890 EUR

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 14 Mayıs Salı saat 04.00’da.

      TK1445   14 Mayıs      Istanbul (IST) – Bari (BRI)         07.05-08.05

      TK1880   19 Mayıs      Napoli (NAP) – Istanbul (IST)   19.45 -23.05

      11 – 16 Kasım 2024

    1.790 EUR

      Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 11 Kasım Pazartesi saat 04.00’da.

      TK1445   11 Kasım      Istanbul (IST) – Bari (BRI)         08.30-08.30

      TK1880   16 Kasım      Napoli (NAP) – Istanbul (IST)   19.15 -23.35

      Eylül SINGLE Oda Farkı

      + 590 EUR

      Havalimanı buluşma saati, uçuştan 3saat önce olup, detaylar tur hareketinden 2 gün öncesinde ayrıca iletilecektir.

      Kalkış ve varış saatleri yerel saatlerdir.

      *işareti olan uçuşlar, hareket tarihinden 1 sonraki takvim gününde varış noktasına ulaşır.

Misafir Yorumları

yorumlarSEVAL KARAMANLIOĞLU

MSC Cruize splendida ile Italya Franca ispanya fas portekiz turuna katilmistik kasim 2016 da,Golden bay turizm duzenledigi 09 temmuz 2017 Amerikan Holland line NORVEC tutuna katildik 15 gun muhtesemdi rehberimiz Serdar Guzelce 'nin katkilariyla tesekkurler.

Seval KARAMANLIOĞLU

yorumlarAYŞE AKSU ALTAN

Golden Bay acentası ile yaptığımız tüm seyahatlerde vaadedilen konfor ve kalite..rehberlerin profesyonellikleri ...aklımıza seyahat denince ilk gelen isim..Her zaman memnun ayrıldık.Teşekkürler Tuğba Hanım,Mert Bey,Haluk Bey ....ve diğer kıymetli rehber arkadaşlarımız❤️👌🏼🍸💝

Ayşe Aksu ALTAN

yorumlarNEZAHAT EREN

Güzel geziyi gerçekleştiren sevgili arkadaşımız Tuğrul ve Sezene Golden Bay ekibine ve tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. İleri günlerde gerçekleşecek olan gezilerde görüşmek dileğiyle sevgiler sunuyorum.

Nezahat EREN

Kampanyalarımızdan ilk siz haberdar olun!

Telefon icon bilgi@goldenbaytour.com

Bize Ulaşın

0850 202 39 39
KVKK Politikası | Çerez Politikası | Aydınlatma Metni | Detaylı Aydınlatma Metni | Tanım ve Açıklamalar | Başvuru Formu

Copyright © 2021 - Web sitemizde bulunan tüm turların program içeriklerinin telif hakları Golden Bay Tour’a ait olup izinsiz kopyalanıp kullanılamaz veya çoğaltılamaz.

Web Tasarım: Data1



KVKK Hakkında Whatsapp İletişim